Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pellegrini herec. Zahral si v upútavke na podujatie OECD
Zdielať na

Pellegrini herec. Zahral si v upútavke na podujatie OECD

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiéra Petra Pellegriniho sme už videli aj ako tanečníka či traktoristu. Teraz si vyskúšal aj rolu herca. Zahral si totiž v upútavke na podujatie OECD, ktorej aktuálne Slovensko predsedá.

Kožené kreslá, tmavá miestnosť, vážny výraz v tvári. Mnohým môže záber pripomínať známu scénu z kultového filmu Matrix. V tomto prípade však nie herci, ale politici hovoria o budúcnosti. "To by mala byť tá scéna, kde je Morfeus a Neo a Neo tam teda prvý sedí a Morfeus mu dáva na výber, buď si zoberieš túto tabletku, alebo túto tabletku. Buď nedostaneš nič, alebo s nami pôjdeš do tohto sveta," uviedol premiér.

Keďže Slovensko práve predsedá OECD, vtipné video sa nakrúcalo na Bratislavskom hrade. A to za prítomnosti celého filmového štábu. "Profi štáb, nasvietenie, klapky, šatňa, kde sme sa obliekali, bol to zážitok, osvetľovači, kameramani, režisér, ďalší producenti," vymenoval Pellegrini. 

Obaja muži mali svoje šatne, aj vlastnú maskérku. Nakrúcalo sa asi hodinu, výsledok má zaujať čo najviac ľudí. "Sme chceli trochu aj takouto možno odľahčenou formou viac upriamiť pozornosť na ten digitálny svet," povedal premiér. Naposledy takto na seba upozornil v roku 2015, keď účinkoval v upútavke na tanečnú súťaž, ako traktorista. Aktuálna pozvánka má prilákať do Paríža na OECD fórum a zasadanie rady ministrov už o dva týždne, ktorému bude Slovensko predsedať. "Sme prvá krajina Vyšehradskej štvorky, ktorá takúto česť dostala, a ako tému sme si zvolili digitalizácia a digitálna revolúcia," povedal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. 

Pozrite si celé video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy