Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Podľa Andreja Danka nenarobili rekreačné poukazy štátnemu rozpočtu škody. Plánuje pokračovať
Zdielať na

Podľa Andreja Danka nenarobili rekreačné poukazy štátnemu rozpočtu škody. Plánuje pokračovať

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Novela o rekreačných poukazoch pre zamestnancov z dielne Andreja Danka a strany SNS je v praxi len štvrť roka. Predseda parlamentu už ale teraz tvrdí, že pôvodné obavy analytikov, že spôsobia stratu v štátnom rozpočte, sa nepotvrdili. Argumentuje nárastom ubytovania a prenocovaných ľudí o takmer 15 percent.

Andrej Danko tvrdí, že jeho čísla vychádzajú zo Štatistického úradu. Porovnáva pritom návštevnosť a ubytovanie Slovákov v jednotlivých penziónoch a hoteloch počas februára 2018 a februára 2019.

V minulom roku sa ubytovalo v penziónoch a hoteloch 712 602 ľudí. Nastal tak nárast o viac ako 100 000 domácich turistov. Štátny tajomník rezortu dopravy a výstavby Peter Ďurček tvrdí, že efekt preukazov je jednoznačný. Podľa neho sa podarilo zastaviť klesajúcu tendenciu. Andrej Danko tvrdí, že vo svojich plánoch chce ísť ďalej. Rekreačné poukazy chce zaviesť aj pre menšie firmy, v hre je aj návrh športových poukazov. 

"Na Slovensku, kde neviete zabezpečiť dôstojné dôchodky ani dôstojné materské riešiť to, čo pár ľudí viac išlo na rekreáciu alebo nie je skôr zakrývanie neschopnosti vlády, nie niečo, čím sa majú chváliť," uviedol poslanec Miroslav Beblavý. 

Príspevok na rekreáciu zamestnancov je vo výške 55 percent oprávnených nákladov, maximálne ale do sumy 275 eur ročne. Dotýka sa to ale len firiem s viac ako 49 zamestnancami. 

Zamestnávatelia boli k rekreačným poukazom skôr skeptickí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy