Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Parlament si zvolil ďalších dvoch sudcov, pribudli Malich a Maďar
Zdielať na

Parlament si zvolil ďalších dvoch sudcov, pribudli Malich a Maďar

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Voľba kandidátov na sudcov ústavného súdu bola aj vo štvrtok tajná. V stredu si touto formou zvolili poslanci 6 kandidátov na posty ústavných sudcov, vo štvrtok dvoch. Sú to advokáti Miloš Maďar a Pavol Malich. Aby ich bolo 18, im teda chýba ešte 10 mien.

Poslanci dnes v tajnom hlasovaní v opakovanej voľbe zvolili dvoch kandidátov na ústavných sudcov. Sú nimi Miloš Maďar a Pavol Malich. Spolu so šesticou kandidátov, ktorých zvolili v stredu, tak bude môcť prezident vybrať štyroch ústavných sudcov z ôsmich kandidátov

Keďže sa v stredu volilo v tajnej voľbe a vo štvrtok sa voľba opakovala, musela byť voľba znovu tajná. "V stredu vznikla dohoda o určitom počte kandidátov. Dnes dohodu dokončíme," dodal predseda Smeru. Podľa Fica nie je šanca zvoliť potrebný počet sudcov, a to 18, preto bude tretie kolo voľby. "Môžu sa prihlásiť zase noví ľudia. Voľba by podľa mňa mohla byť na májovej schôdzi parlamentu," uviedol.

Vo štvrtok hlasovalo 141 poslancov, všetci aj hlasy odovzdali, no tri z nich boli neplatné. 

Národná rada v stredu schválila šesť kandidátov na sudcov ústavného súdu. Sú nimi Ivan Fiačan, Rastislav Kaššák, Peter Molnár, Ľuboš Szigeti, Daniela Švecová a Michal Truban. Vo štvrtok odhlasovali ďalších dvoch - Miloša Maďara a Pavla Malicha. Úlohou parlamentu bolo zvoliť 18 kandidátov. Keďže parlament dostatočný počet kandidátov nezvolil.

Pozrite si článok zo štvrtka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy