Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ďalší koaličný spor? Kažimír nechápe, aký ma Danko problém
Zdielať na

Ďalší koaličný spor? Kažimír nechápe, aký ma Danko problém

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ďalší koaličný spor sa začal videom Andreja Danka na sociálnej sieti o nefungujúcej koaličnej rade a návrhom na znižovanie daní. No a cez víkend sa dôvodom na ďalšiu nespokojnosť SNS s koalíciou stal minister financií Peter Kažimír.

Koaličný partner Smer-SD musí dodržať dohodu a čo najskôr navrhnúť nového ministra financií. Uvádza to v oficiálnom stanovisku predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko, ktorý ďalšie pôsobenie Petra Kažimíra v tejto funkcii vníma ako porušenie koaličnej dohody.

​Premiér Peter Pellegrini, rovnako ako samotný minister nerozumie, v čom má Danko problém, ak by Kažimír spravoval štátnu kasu o nejaký ten mesiac dlhšie a do Národnej banky Slovenska nastúpi až od 1. júna. "Úplne nerozumiem tej nervozite v strane SNS, čo sa týka výmeny na poste ministra financií. Tu chcem len povedať, že sú tu štandardné procesy, ktoré sa určite dodržia," vyjadril sa pre TV JOJ Kažimír. 

"Tak to ma trošku mrzí, pretože ja si myslím, že pán minister si musí od pána prezidenta prevziať dekrét o vymenovaní a potom môžme rozmýšľať o tom, či môže opustiť svoju stoličku. Ja si myslím, že je to tak dobrý minister, že tých pár týždňov navyše Slovensku môže len prospieť," dodal premiér Peter Pellegrini. 

V Smere nakoniec boli mierne zdržanliví a dokonca návrhy Andreja Danka o zákonoch, ktoré zásadne menia aj daňový systém, nezmietli automaticky zo stola, ale vraj ich seriózne prepočítavajú. "Ako sa hovorí bič vždy plieska až na konci. Teraz je potrebné si všetko dobre prerátať, možno pozrieť aj nejaké alternatívy kde ubrať, kde pridať," myslí si Kažimír. 

Strana Most-Híd mlčí s tým, že sa odmieta pretekať so Smerom a s národniarmi v návrhoch zákonov.

Predseda národniarov Andrej Danko navrhuje výrazné zmeny v daňových zákonoch: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy