Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Lev roztrhal 33-ročného chovateľa. Michala poznáte zo šou Farmár hľadá ženu
Zdielať na

Lev roztrhal 33-ročného chovateľa. Michala poznáte zo šou Farmár hľadá ženu

ZDĚCHOV / V českom Zděchove v utorok ráno lev Fufi napadol 33-ročného Michala, ktorý bol jeho chovateľ. Divákom TV JOJ môže byť známy z reality šou Farmár hľadá ženu. Podľa informácii miestnych médií telo videl ráno Michalov otec na kamerách. Polícia informáciu potvrdila krátko pred obedom s tým, že leva aj levicu, ktorá čakala mláďa, museli zastreliť. Chov levov v Zděchove pritom veterinári opakovane nepovolili.

"Incident medzi levom a majiteľom mal fatálne následky. Aby sme sa mohli k telu dostať, policajti zo zásahovej jednotky oboch levov zastrelili. Lekár na mieste konštatoval smrť, bola nariadená pitva," potvrdila policajná hovorkyňa Lenka Javorková. 

​Políciu kontaktoval otec zabitého majiteľa okolo siedmej hodiny ráno. Podľa otca by sa ale Michal nevystavil nejakému riziku a myslí si preto, že ide o trestný čin. "Syn nebol v klietke zo svojej vôle. Muselo dôjsť ku kriminálnemu činu," povedal s tým, že telo syna zbadal na kamerách, ktoré sú nainštalované nad klietkou, uviedol pre Blesk.cz. 

Zástupca hovorcu českej Štátnej veterininárnej správy pre blesk.cz uviedol, že chov levov v obci veterinári opakovane nepovolili. "Dôvodom bolo chýbajúce stavebné povolenie na koterec s výbehom," povedal. 

Šesť výstrelov 

Miesto polícia uzavrela, okrem niekoľkých policajných áut tam boli pristavené aj sanitky a na neďalekom ihrisku bol pripravený aj vrtuľník. Z okolia domu sa krátko pre dvanástou ozvalo šesť výstrelov. Policajná jednotka vtedy zabila leva Fufiho a aj ročnú Liuwu, ktorá čakala mláďa a to napriek tomu, že Michalov otec veterinárov upozorňoval, že levica je neškodná a nie je treba ju utratiť. Bola totiž oddelená v inej klietke.  

Úrady kontaktovali aj veterinára. Podľa zástupcov Štátnej veterinárnej správy Petra Majera chov levov v Zděchove opakovane nepovolili. "Dôvodom bolo chýbajúce stavebné povolenie na klietku s výbehom," uviedol. 

Michal vo Farmár hľadá ženu

Michal v minulosti účinkoval v reality šou Farmár hľadá ženu. Svoju lásku k levom priznal aj v predstavovacej videodokrútke. "Keby so mnou chcela partnerka spávať, musel by som svojich levíkov odnaučiť, aby nespali so mnou. Aby si zvykli spať sami," uviedol Michal. Partnerku si vtedy nenašiel. Po prvom útoku pre televíziu JOJ priznal, že spravil veľkú chybu. "Vzal som si oblečenie, ktoré bolo napáchnuté psami. Lev si to nevedel nejak vysvetliť a začal dorážať," uviedol pre TV JOJ Michal. 

V ďalšom útoku levovi zabránila levica, ktorá svojho brata odohnala a Michal sa dostal z pazúrov a zavolal si pomoc. "Po štyroch hodinách som si uvedomil, že je treba zavolať sanitku," uviedol Michal. 

Mladý muž vychovával leví súrodenecký pár od malička. Pred týmto útokom sa mu nikdy nič podobné nestalo. Nepríjemná skúsenosť Michala vtedy neodradila a plánoval k nim zabezpečiť ďalšie. 

Pozrite si reportáž TV JOJ o prvom útoku Fufiho na Michala: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy