Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vzdušný priestor budú zrejme aj naďalej strážiť ruské stroje MiG-29
Zdielať na

Vzdušný priestor budú zrejme aj naďalej strážiť ruské stroje MiG-29

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Len v utorok sa premiér Pellegrini vrátil z Izraela a v utorok od 9 rána už viedol rokovanie bezpečnostnej rady. Tá trvala viac ako hodinu a až potom sa ministri dostali k riadnemu programu rokovania.

Na bezpečnostnej rade sa hovorilo najmä o vojenskej technike. Vláda i rada vzala na vedomie rozhodnutie ministerstva obrany, že kým nám prídu nové F16, predĺžime zmluvu s Ruskom a udržiavanie našich Mig-ov. S tým mal v minulosti problém koaličný Most-Híd. 

Vláda má dnes na stole najmä materiály z dielne ministerstva vnútra. Jedným z nich je i ten o zabezpečení volieb do Európskeho parlamentu, ktoré budu v máji. Náklady na ich zabezpečenie by mali byť viac ako 10 miliónov eur. Reč je o tlači volebných lístkov, o volebných komisiách a mnohých ďalších súvislostiach a záležitostiach, ktoré s takýmito voľbami súvisia. 

V každom prípade materiál o tom, ako by mala vyzerať do budúcna naša zahraničná politika, predkladal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Budúci rok budeme mať napríklad 30.výročie Nežnej revolúcie a tiež 15 rokov od nášho vstupu do NATO. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy