Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Policajný prezident Lučanský: Presun spisu sa vyšetrovacieho tímu vraždy Kuciaka nedotkne
Zdielať na

Policajný prezident Lučanský: Presun spisu sa vyšetrovacieho tímu vraždy Kuciaka nedotkne

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Policajný prezident Milan Lučanský ako dôvod odobratia časti spisu vyšetrovateľom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej načrtol v náznakoch. Nemyslí si ale, že by malo dochádzať k väčšiemu úniku informácií. Jedným z dôvodom podľa neho bolo aj odbremenenie tímu.

"Urobili sme to na základe toho, že sme svojím spôsobom chceli odbremeniť aj tím Kuciaka. Môžem podotknúť len to, že tímu Kuciaka sa to nedotkne, naďalej prebieha vyšetrovanie tak ako je, je tam dozorový prokurátor a stále budem opakovať, že tento tím má moju podporu," uviedol policajný prezident Milan Lučanský. 

K dôvodu, prečo k presunu časti spisu došlo sa vyjadril v náznakoch. "Ak existuje podozrenie, že do niektorého z konaní sú zainteresovaní policajti, tak je zákonne možné to zobrať pod Úrad inšpekčnej služby, ktorá sa prioritne zaoberá trestnou činnosťou policajtov. Všetci si viete predstaviť, kto je vykonávateľom týchto skutkov a poviem vám na rovinu, policajti, ktorí odchádzajú do civilu neprerušujú kontakty so svojimi kolegami," povedal Lučanský s tým, že si nemyslí, že by boli väčšie úniky. Vyvrátil tiež tvrdenie, že by Úrad inšpekčnej služby nikdy nevyšetroval vraždu. "Išpekcia ministerstva vnútra vyšetrovala vraždu, dokonca pod mojím vedením a myslím si, že úspešne," uviedol. 

"Ak pôjdu veci tak ako by mali ísť, tak by sa mali tieto dve skupiny stretnúť v jednom spoločnom bode," uviedol Lučanský. 

Celé vyjadrenie policajného prezidenta Lučanského si môžete pozrieť TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy