Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Bývalý šéf Vojenského spravodajstva Skuhra o Glváčovom kontakte s Alenou Zs.
Zdielať na

Bývalý šéf Vojenského spravodajstva Skuhra o Glváčovom kontakte s Alenou Zs.

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Martin Glváč v rozhovore pre TV JOJ v stredu potvrdil, že komunikáciu s Alenou Zs. riešil už ako minister obrany s vtedajším šéfom Vojenského obranného spravodajstva. Ľubomír Skuhra pre Nový Čas jeho verziu neskôr potvrdil.

Glváč uviedol, že komunikoval s generálnym prokurátorom a s vtedajším šéfom Vojenského obranného spravodajstva Ľubomírom Skuhrom. Ten mu mal podľa Glváčových slov povedať, aby s danou osobou komunikoval cez tretie osoby. "V období, keď som zastával funkciu riaditeľa Vojenského spravodajstva, mi vtedajší minister obrany pán Glváč oznámil, že ho kontaktuje neznáma žena, s ktorou komunikuje prostredníctvom SMS v osobnej rovine. Povedal som mu, že v takýchto prípadoch je bezpečnejšie komunikovať cez tretiu osobu," povedal Skuhra pre Nový čas

"Pokiaľ by komunikácia nadobudla ekonomický, lobistický alebo podobný charakter, nech kontaktuje orgány činné v trestnom konaní. Týmto bola pre mňa záležitosť uzavretá. S menom Alena Zs. som sa stretol iba v médiách," dodal Skuhra. 

Osobne som sa s ňou nestretol, uviedol Glváč

Svoju komunikáciu s obvinenou Alenou Zs. označil Glváč ako banalitu. "Je to absolútna banalita. Ale chápem, že Slovensko pred vraždou a po vražde je iné," okomentoval Glváč svoju komunikáciu s Alenou Zs. Glváč v rozhovore pre TV JOJ zároveň vylúčil, že by sa s Alenou Zs. kedykoľvek stretol, či už v Národnej rade SR alebo inde. K osobnému stretnutiu podľa neho nikdy neprišlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy