Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šefčovič rokoval so Smerom, rozhodnutie o kandidatúre padne do konca týždňa
Zdielať na

Šefčovič rokoval so Smerom, rozhodnutie o kandidatúre padne do konca týždňa

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V centrále strany Smer-SD sa zišlo celé predsedníctvo strany. Podľa informácií televízie JOJ na rokovaní bol aj Maroš Šefčovič.

Meno Maroša Šefčoviča sa v posledných dňoch spomína ako meno prezidentského kandidáta strany Smer-SD. Po zasadnutí predsedníctva strany opustil budovu Peter Pellegrini so slovami: "Mali sme veľmi konštruktívne rokovanie s pánom eurokomisárom. Môžem potvrdiť, že ak sa pán Maroš Šefčovič v najbližších dňoch rozhodne, že do toho pôjde, tak podporu strany Smer-SD bude mať." 

"Je to len jeho osobné rozhodnutie. Kandidatúra na prezidenta, to nie je, ísť si kúpiť tri rožky do potravín. To sú dôležité rodinné rozhodnutia... Má absolútne právo rozhodnúť sa vtedy, keď to uzná za vhodné. Musí to byť jeho skalopevné presvedčenie," dodal Pellegrini. premiér dúfa, že meno prezidentského kandidáta, ktorého strana podporí sa rozlúskne v najbližších dňoch. "My sme dnes ani o inom mene nediskutovali," dodal Pellegrini. "Priznám sa, že som o Marošovi Šefčovičovi ani veľmi nerozmýšľal, koncentroval som sa na ministra Lajčáka. myslím si, že ak Maroš povie áno a my mu tú podporu dáme, bude to veľmi dobrá správa a ja sa tomu nesmierne teším," dodal premiér Pellegrini. 

Rozhodnutie oznámi tento týždeň

"Pre pár dňami som dostal ponuku zo strany Smer- sociálna demokracia kandidovať na post prezidenta Slovenskej republiky. Dnes som prvýkrát na Slovensku a dostal som možnosť prediskutovať túto ponuku s celým predsedníctvom. Veľmi si ju vážim a zároveň si veľmi cením to, že mi vytvorili časový priestor, aby som mohol túto ponuku zvážiť," uviedol po stretnutí s predstaviteľmi Smeru Maroš Šefčovič. 

Šefčovič odchádza popoludní do Štrasburgu, kde ho čakajú ešte jeho "európske povinnosti". Rozhodnutie podľa jeho slov padne v priebehu týždňa. "Sľubujem, že sa v priebehu tohto týždňa definitívne rozhodnem a potom bude aj priestor na otázky," dodal. 

Podpredseda vlády Richard Raši eurokomisára Šefčoviča prirovnal k Michaelovi Schumacherovi v čase najväčšej slávy. Minister financií Peter Kažimír dúfa, že Šefčovič bude kandidát. Rozhodnutie ale necháva na neho. 

Auto Maroša Šefčoviča parkovalo pred centrálou Smeru. 

noviny.sk

Z boja o prezidentský palác vypadli dve kľúčové mená - Andrej Kiska a Miroslav Lajčák. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy