Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tvrdé slová Roberta Fica na adresu prezidenta Kisku: Je to politický analfabet
Zdielať na

Tvrdé slová Roberta Fica na adresu prezidenta Kisku: Je to politický analfabet

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda strany SMER -SD Robert Fico označil prezidenta Andreja Kisku za politického analfabeta. Urobil tak počas diskusie na internetovej televízii Tablet.tv. Podľa médii tak Fico reagoval na prezidentov výrok priprovnávajúci tento rok k roku 1998.

Reagovanie Roberta Fico malo byť podmienené prezidentovmu výroku, keď prirovnal rok 2018 k roku 1998. Pred 20 rokmi pritom na Slovensku skončila vláda Vladimíra Mečiara, zatiaľ čo v roku 2018 po protestoch verejnosti a zhromaždení Za slušné Slovensko odstúpil z funkcie práve predseda Smeru Fico. 

"Prezident Kiska je politický analfabet a človek, ktorý nemá žiadny názor," vyjadril sa Robert Fico počas diskusie v internetovej televízii tablet.tv. Upozornil, že sám v roku 1998 kandidoval za Stranu demokratickej ľavice, ktorá bola súčasťou postmečiarovskej vládnej koalície. Fico sa počas diskusie vyjadril, že odstúpil dobrovoľne a preto, aby zabránil predčasným voľbám. 

Prezidentské voľby prebehnú už v marci 2019. Andrej Kiska svoj mandát obhájiť neplánuje a strana Smer zatiaľ kandidáta tají. Fico na začiatku decembra uviedol, že strana jeho meno oznámi vo februári. Zdôvodnil to tým, že chce zabrániť mediálnemu lynču. 

Pozrite si reportáž o téme- prezidentský kandidát strany SMER - SD: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy