Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Andrej Danko: Máme sľúbené, že do Marakéšu nikto nepôjde
Zdielať na

Andrej Danko: Máme sľúbené, že do Marakéšu nikto nepôjde

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Slovenskej národnej strany uviedol, že má sľúbené, že do Marakéšu na rokovanie o Globálnom pakte OSN o migrácii nikto nepôjde. Ani technicky. Na otázku televízie JOJ, kto mu to sľúbil, odpovedal, že predseda vlády.

Andrej Danko a jeho SNS ostro kritizovali Globálny pakt OSN o migrácii. Strana požadovala, aby sa tohto rokovania nikto za slovenskú stranu nezúčastnil. Minister zahranbičnách vecí Miroslav Lajčák uviedol, že ak poslanci neodhlasujú tento pakt, podá demisiu. 

"Beží rokovanie v Národnej rade Slovenskej republiky, ktoré sa deje na základe návrhu Slovenskej národnej strany o tom, že je treba zaujať stanovisko ku globálnemu paktu. Vnímame pozíciu pána ministra Lajčáka, my to nechceme vyhrocovať," uviedol Andrej Danko. 

"Dohoda s predsedom vlády je taká, že pokračujeme v rokovaní v národnej rade, rozšírime toto uznesenie a máme sľúbené, že nikto sa ani technicky ani fyzicky nezúčastní v Marakéši," dodal Danko. Na otázku TV JOJ, kto mu sľúbil, že sa tak stane odpovedal Danko takto: "Predseda vlády. A ja vychádzam z toho, že nebudeme toto uznesenie rozširovať a že nájdeme kompromis tak, aby bola spokojná aj Národná rada Slovenskej republiky aj Vláda Slovenskej republiky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy