Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Smer-SD chystá snem. Pellegrini prezradil, či nahradí Fica
Zdielať na

Smer-SD chystá snem. Pellegrini prezradil, či nahradí Fica

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Na predsedníctve Smeru v utorok podľa ministerky Sakovej hovorili o sneme, ktorý bude 8. decembra v Trenčíne.

"Hovoriť na ňom budeme o politickej situácii a smerovaní strany na budúci rok. Zároveň bude prípravou na voľby v roku 2020,“ povedala Saková. O prezidentskom kandidátovi strany nehovorili a Saková si nemyslí, že budú o ňom hovoriť na sneme. Nerokovali ani o voľbe nového predsedu strany. Na otázku redaktorky TV JOJ Jany Krescanko-Dibákovej, či Pellegriniho niekto nepresviedča, aby kandidoval za predsedu strany, sa premiér zasmial a veľmi rázne povedal, nie. "Nie, išlo o čisto technické záležitosti, o takomto ja vôbec nedebatujem," povedal. 

Predsedníctvo Smeru-SD nerokovalo o hrozbe demisie ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka. Ako uviedla po rokovaní členka predsedníctva strany Denisa Saková, SR má červené state ku Globálnemu migračnému kompaktu z dielne OSN, s ktorými zásadne nesúhlasí a budú to prezentovať zástupcovia SR v Maroku na najbližšom stretnutí. Lajčák dnes povedal, že ak by Národná rada SR svojím uznesením zablokovala odsúhlasenie Globálneho kompaktu o migrácii z dielne Organizácie Spojených národov, asi by zvažoval demisiu.

Saková sa chystá v stredu na mimoriadnu schôdzu NR SR, na ktorej má byť odvolávaný šéf parlamentu Andrej Danko. "Podporím predsedu, aby zostal vo funkcii,“ uviedla. Dôvodom odvolávania je jeho rigorózna práca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy