Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Andrej Danko: SNS podporí otvorenie schôdze na moje odvolávanie, požiadam o to aj koaličných partnerov
Zdielať na

Andrej Danko: SNS podporí otvorenie schôdze na moje odvolávanie, požiadam o to aj koaličných partnerov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Andrej Danko, predseda strany SNS, vo štvrtok pred novinármi uviedol, že jeho strana podporí otvorenie avizovanej mimoriadne schôdze, ktorej cieľom bude jeho odvolanie z postu predsedu parlamentu. Stalo sa tak len pár hodín po tom, ako sa strana Most-Híd vyjadrila, že by mal v kauze rigoróznej práce Andrej Danko vyvodiť osobnú zodpovednosť.

"Chcem verejne vyhlásiť, že SNS podporí otvorenie schôdze, ktorú avizuje opozícia ako návrh na moje odvolávanie. Požiadam o to aj svojich koaličných partnerov. Chcem, aby bola prejavená moja dôvera alebo nedôvera ako predsedu parlamentu aj ako koaličného partnera," uviedol Danko s tým, že bez dôvery v koalícii sa nedá vládnuť. 

Danko vyhlásil, že svoju rigoróznu prácu vypracoval s najlepším vedomím a svedomím. Čelí ale podozreniu z plagiátorstva potom, ako dnes spravodajský portál Denníka N uviedol, že jeho rigorózna práca z roku 2000 bola opísaná. Predseda parlamentu nechcel na tieto tvrdenia reagovať, chce počkať až dovtedy, keď budú známe výsledky vyšetrovacej komisie, ktorú zriadila Univerzita Mateja Bela.

"Most-Híd sa k vzniknutej situácii už vo štvrtok vyjadril a o ďalšom postupe bude informovať v primeranom čase," reagovala hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár na otázku, či Most podporí otvorenie schôdze k odvolávaniu Andreja Danka z postu predsedu NR SR a či mu prejavia dôveru.

Pozrite si celé vyhlásenie Andreja Danka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy