Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovenský veľvyslanec Korčok sa stretol s Donaldom Trumpom
Zdielať na

Slovenský veľvyslanec Korčok sa stretol s Donaldom Trumpom

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Bývalý štátny tajomník ministerstva vnútra Ivan Korčok a zároveň nový veľvyslanec pre Slovensko v Spojených štátoch, sa stretol s prezidentom Trumpom. Americký prezident ho v utorok prijal v Bielom dome aj manželkou Soňou Korčokovou. O stretnutí informoval na svojej facebookovej stránke.

Nový veľvyslanec pre Slovensko v USA Ivan Korčok sa už oficiálne stretol aj americkým prezidentom Donaldom Trumpom. "Je pre mňa veľká česť byť slovenským veľvyslancom a zastupovať našu krajinu v Spojených štátoch amerických," napísal na svojom profile. 

k

Pozrite si reportáž o prieskume, ak by boli prezidentské voľby v tomto mesiaci: 

Trump ho v Bielom dome privítal aj s jeho manželkou Soňou. Nový veľvyslanec chce pracovať viac v teréne a zviditeľňovať Slovensko v USA najmä prostredníctvom našej kultúry.  Vo Washingtone Korčoka čaká presne naplánovaný program s tým, že Trumpovi odovzdá aj poverovacie listiny, ktoré mu pred odchodom slávnostne odovzdal Andrej Kiska.  

V USA nebude zastupovať iba slovenské záujmy, ale aj európske. Čaká ho napríklad otázka ciel. "Clá nie sú dobrou odpoveďou na dnešné výzvy," myslí si Korčok. 

Najčítanejšie správy