Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pellegrini kontroloval rezort obrany. Minister aj premiér si pochvaľovali
Zdielať na

Pellegrini kontroloval rezort obrany. Minister aj premiér si pochvaľovali

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Červený koberec, podávanie rúk, široké úsmevy. Takto to dnes vyzeralo na ministerstve obrany, kam sa vybral premiér na svoj tradičný kontrolný deň. Rokovalo sa aj za zatvorenými dverami. Spoza nich však nepreniklo nič nové. Kritici sa preto zamýšľajú nad významom takýchto kontrol.

Premiér najprv na ministerstve skontroloval sieň slávy. Potom s ministrom rokovali. Po asi hodine a pol v dobrej nálade predstúpili pred kamery. Premiér siahol do vrecka, a pripomenutím nedávnej špáradlovej kauzy sa snažil pôsobiť uvoľnene. "Som vyberal telefón, zasa mi mohlo nejaké špáradlo vypadnúť...požičiam vám? Nie, odvtedy nosím už len v priesvitnom obale, aby bolo vidno, čo je vo vnútri," vtipkovali Pellegrini s Gajdošom.

Rezort zažíva najväčšiu finančnú injekciu v histórii. Budujeme moderné ozbrojené sily. Na odstránení nedostatkov sa pracuje. Toto je základné posolstvo z dnešnej premiérovej kontroly. Ako dopadla, sme sa však nedozvedeli. Rokovalo sa totiž za zatvorenými dverami. "Preto sa volajú zatvorené tie dvere, aby zostali zatvorené," uviedol premiér Peter Pellegrini. Obaja páni si dokonca akoby svoje prejavy pripravovali spoločne. Čím sa zaoberali, sme tak počuli dvakrát.

Premiér s ministrom našli aj problémy. "Musíme skonštatovať, že samozrejme nie je všetko ružové," uviedol Pellegrini. " Samozrejme sú tam aj niektoré nedostatky, ktoré nás trápia," dodal Gajdoš.

Najväčším nedostatkom je podľa oboch pánov nezáujem pracovať pre ozbrojené sily. Po kontrolnom dni analytici akoby odčítali z pier opozičných politikov. Na kontrolnom dni nenašli nič pozitívne. "Už len taká tá základná slušnosť voči občanom a voličom by bolo sa trošku porozprávať o tom, že vlastne aká je teraz situácia na ministerstve obrany, kauzy, ktoré tam sú," uviedol bezpečnostný analytik SSPI Juraj Krúpa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy