Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Český prezident Zeman opäť útočil na novinárov. Želal im vyhynutie
Zdielať na

Český prezident Zeman opäť útočil na novinárov. Želal im vyhynutie

Google News Button Sledovať správy

PRAHA / Prezident Miloš Zeman sa v stredu opäť pustil do českých novinárov. Tentokrát sa vyjadril k inteligencii, pričom ich prirovnal k tvorovi žijúcemu na Madagaskare. Podľa slov prezidenta bol právom vyhubený, čo sa zatiaľ s českými novinármi nepodarilo. Vyjadril sa takto pred českými veľvyslancami na hrade.

"Som presvedčený, že inteligencia českých novinárov je niekedy na úrovni blbca, čo bol tvor žijúci na ostrove Madagaskar, ale bol právom vyhubený. Českých novinárov sa zatiaľ vyhubiť nepodarilo," vyjadril sa takto prezident Miloš Zeman na hrade pred českými veľvyslancami. O jeho vyjadrení informovalo idnes.cz

Zatiaľ čo niektorí jeho prejavu tlieskali, v ktorom predtým hovoril aj o českých vojakoch, ktorí by mali podľa neho zostať v Afganistane, Zeman prirovnával novinárov k vtákovi drontovi nelietavému. Prezident má k novinárom už dlhodobo pohŕdavý vzťah. "Za ostrov negatívnej deviácie považujem potom podstatnú časť českých médií. Tú časť, ktorá sa zameriava na vymývanie mozgov, na mediálnu masáž a na manipuláciu s verejnou mienkou," povedal v marci v roku 2013 vo svojom inauguračnom prejave, kedy bol prvýkrát zvolený za prezidenta. 

O novinároch aj s Putinom

Minulý rok v máj po stretnutí s Vladimirom Putinom v Pekingu prehlásil, že novinárov je treba likvidovať. "Sú tu iní novinári? Novinárov treba likvidovať, je ich príliš veľa," povedal ruskému prezidentovi. Putin mu na to odpovedal: "Nie je treba likvidovať, ale znížiť ich počet, to áno." 

Keď si tento rok v júni vystrelil z novinárov tým, že ich pozval na tlačovku na hrad a spálil na nej červené trenírky, povedal: "Je mi ľúto, že z vás robím blbcov, naozaj si to nezaslúžite."

V septembri Zeman nevystúpi ako po minulé roky, na schôdzke Valného zhromaždenia OSN v New Yorku. Podľa hovorcu povedal všetko dôležité na pôde OSN. Na adresu novinárov sa ale vyjadrovať ešte neprestal. 

Pozrite si reportáž o tlačovej konferencii, na ktorú Zeman pozval novinárov a zapálil tam červené trenírky: 

Súvisiace články