Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Danko pripúšťa, že výmenou vlády sa veľa vecí v koalícii skomplikovalo
Zdielať na

Danko pripúšťa, že výmenou vlády sa veľa vecí v koalícii skomplikovalo

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Výmenou vlády sa podľa predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS) veľa vecí v koalícii skomplikovalo. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, bral to ako osobné rozhodnutie vtedajšieho predsedu vlády Roberta Fica.

"Bral som to ako fakt, ktorému som sa prispôsobil. Nemám k tomu negatívnu ani pozitívnu emóciu. Vnímam to ako pragmatický krok Smeru, ktorý sa tak rozhodol,“ povedal Danko. Predseda NR SR pripúšťa, že zmenou vlády vznikla špecifická situácia.

Vec strany

"Obdobná bola, keď Iveta Radičová bola premiérkou a predseda strany bol ministrom zahraničných vecí. Dnes je predseda strany poslancom NR SR. To sú však vnútorné procesy, ktoré si musí doštrngať Smer. Je prirodzené, že na Koaličnej rade má vždy rozhodujúci hlas predseda koaličnej strany, ak strana nepoverí predsedu vlády,“ povedal Danko s tým, že Koaličná rada je stretnutím troch predsedov.

Zabíjanie času 

"Má fungujúci mechanizmus, ktorý je zásadný pre majoritu v parlamente a fungovanie vlády. Zatiaľ sú vzťahy jasne nastavené. Ak preberáme otázky, ktoré sa týkajú vlády, chodí na stretnutia aj premiér Peter Pellegrini. Ak sa týkajú otázky parlamentu, zabíjali by sme premiérov čas, keby sme ho volali na rokovania Koaličné rady,“ dodal šéf SNS.

Prezident Andrej Kiska v marci vymenoval Petra Pellegriniho za predsedu vládu a akceptoval jeho návrh kabinetu. Predchádzala tomu demisia premiéra Roberta Fica. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy