Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pre poslancov sa začali prázdniny. Prezradili, kde budú dovolenkovať
Zdielať na

Pre poslancov sa začali prázdniny. Prezradili, kde budú dovolenkovať

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Naši poslanci si užívajú viac ako dva mesiace parlamentných prázdnin. Niektorí pri mori, iní na Slovensku. Známe tváre akoby vymizli z nášho okolia.

Windsurfing, bicyklovanie, či futbal. Klasická plážová dovolenka už pre našich poslancov zrejme nie je to, čo kedysi. Absolútnym hitom leta 2018 je opäť Chorvátsko. Tam je totiž atmosféra okorenená totálnym futbalovým šialenstvom. Hrnčiar, Solymos a Gál zo strany MOST-HÍD sú pri tom."Stretávame sa, občas na nákupe, občas ideme na kávu, občas na pivo. Celá krajina, všetci žijú futbalom. Od predavačov zeleniny, pri cestách, všade sú vlajky, zástavy," povedal podpredseda NR SR Andrej Hrnčiar.

Pri slovenskom mori je tohto roku aj Jana Kiššová z SaS. Vedeli ste, že už od malička holduje windsurfingu? "Som tu preto, lebo cez rok nemám takmer žiadne možnosti ísť športovať a windsurfing je taká moja veľká láska od detstva," prezradila. Slovenskú dovolenku uprednostnila aj tento rok jej kolegyňa Lucia Nicholsonová. Opäť na chalupe v Banskej Štiavnici.  "Kubko pôjde prázdninovať k starkým, staršie deti prázdninujú v Kanade, takže my si asi pôjdeme zabicyklovať do Toskánska na chvíľu," povedala Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Sociálne siete sú v dovolenkovom režime aj u poslankyne Smeru Jany Vaľovej z Humenného. Tá ale TV JOJ neprezradila kde bude dovolenkovať. Reportérovi Dáriusovi Haraksinovi sa s ňou spojiť nepodarilo, máme len fotografie.

Zato ochotne zapózoval aj porozprával azda najznámejší dovolenkár spomedzi poslancov Boris Kollár. Zastihli sme ho na letisku v Neapole. Návrat z Talianska odštartuje šnúru ďalších dovoleniek. Ako sám hovorí, detí je toľko, že si to musí podeliť. "Ešte sa chystáme na Mallorku, po Slovensku, asi určite pôjdeme do Thajska, tam máme dom. Určite ešte pôjdeme do nejakých kúpeľov na Slovensku. Čo som si nadrobil, tak to si teraz musím zjesť," porozprával Kollár.

Ján Marosz z OĽaNO nešiel na pláž ale do mesta. Momentálne je v Rumunsku, kde dozerá na mladšiu dcéru. Ostatní členovia rodiny sa venujú umeniu. "Pexeso s trojročnou dcérou, denne sa hráme asi aj 10 krát. Napríklad sú tu aj také pouličné koncerty starej hudby, kde manželka s dcérou vystupujú aktívne," uviedol.

Poslanci majú na dovolenkové zážitky ešte dosť času. Ak sa totiž nezvolá mimoriadna schôdza, najbližšie sa v parlamente stretnú 11. septembra.

Pozrite si reportáž o poslednom rokovaní parlamentu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy