Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vláda v Bardejove hovorila aj o nových pracovných miestach
Zdielať na

Vláda v Bardejove hovorila aj o nových pracovných miestach

Google News Button Sledovať správy

BARDEJOV / Vláda po Medzilaborciach v stredu zasadala v Bardejove. Aj do tohto okresu potečú milióny eur. Do roku 2022 by tam malo vzniknúť takmer 1400 pracovných miest.

S výjazdovými rokovaniami v tomto roku začala vláda koncom februára. Potom ich na nejaký čas prerušila vládna kríza, ktorá prepukla po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Aj v Bardejove zasadal už ten zrekonštruovaný kabinet. Do tohto okresu na severovýchode Slovenska vláda posiela regionálny príspevok vo výške takmer 3,8 milióna eur. Ten bude priamo použitý na vytvorenie 1370 pracovných miest.

Tak ako v doterajších okresoch vláda odklepla aj pre Bardejovský okres milión eur navyše. Ten poputuje priamo do mesta Bardejov a do okolitých obcí. Za tieto peniaze si samosprávy budú rekonštruovať cesty, obecné úrady, domy smútku a podobne. Najväčšia čiastka poputuje na revitalizáciu detského ihriska na brehu rieky Topľa.

Podľa predsedu vlády Petra Pellegriniho je cieľom týchto investícií zlepšiť postavenie regiónu a znížiť v ňom výraznejšie nezamestnanosť. Podľa neho je potrebné vytvoriť podmienky na atraktívne pracovné miesta najmä pre ľudí, ktorí tento región pre prácu opúšťajú. "Tí, ktorí za prácou opúšťajú buď denne alebo týždenne, alebo na mesačnej báze tento okres, aby sa mohli vrátiť naspäť," povedal premiér. 

Vláda zasadala predtým v Medzilaborciach. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy