Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kiššová: Túto vládu neriadi verejný záujem, ale záujem organizovaného zločinu
Zdielať na

Kiššová: Túto vládu neriadi verejný záujem, ale záujem organizovaného zločinu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci vládnej koalície odmietli návrh opozície na skrátenie volebného obdobia. Tento návrh do parlamentu predložili ešte v časoch búrlivého obdobia, kedy ľudia protestovali na námestiach.

"Vláda Roberta Fica zlyhala v základnej veci. Zlyhala v ochrane právneho štátu, v spravodlivosti a bezpečnosti občanov. Vláda Petra Pellegriniho denne dokazuje, že nie je vládou zmeny, ale vládou kontinuity toho, čo Robert Fico za celé roky budoval. Túto vládu neriadi verejný záujem, ale záujem organizovaného zločinu," povedala poslankyňa Jana Kiššová na tlačovej besede.

 Dôvodov na predčasné voľby je podľa nej viac. "Okrem toho, že sa medzi sebou hádajú, odkazujú si cez médiá, kto má kde koho vymeniť, na akej pozícii, nemajú odborný  potenciál dobre spravovať krajinu. Hovorím o školstve, zdravotníctve, podnikateľskom prostredí. Neexistuje ani náznak, že by sa problémy mali začať riešiť. Saková sa nemala stať ministerkou, Matečná mala dávno odstúpiť a proti Laššakovej sa vzbúrila celá kultúrna obec," vymenováva Kiššová. Podľa nej je vládna koalícia neperspektívna, držia ju pohoromade kšefty, korupcia a oligarchovia a robia chybné rozhodnutia.

"V tejto situácii sú predčasné voľby jedinou alternatívou, riešením, aby ľudia rozhodli, kto má riadiť našu krajinu. Ako spoločnosť sme sa ocitli v zlom bode," dodáva poslankyňa.

"My v našej strane považujeme voľby za sviatok demokracie, kde voliči nastavujú zrkadlo politikom. Táto vláda by podľa všetko bola najradšej, aby voľby neboli," hovorí Eduard Heger z OĽaNO. "V politike každý niekomu pomáha, buď sebe, oligarchom, alebo ľudom. Ak situácia zájde tak ďaleko, že sa prelína pomoc sebe a ologarchom, tak je najférovejšie opýtať sa ľudí, či môže táto vláda pokračovať. My sme presvedčení, že ľudia nechcú takéto pokračovanie politiky. Čoho so koalícia bojí? Ak majú pocit, že spravujú krajinu dobre, dostanú dostatok hlasov," dodáva Milan Krajniak zo strany Sme rodina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy