Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kiska sa už rozhodol, kto bude dočasná náhrada za Druckera
Zdielať na

Kiska sa už rozhodol, kto bude dočasná náhrada za Druckera

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska sa už rozhodol, kto povedie Ministerstvo vnútra po rezignácii Tomáša Druckera. Riadením ministerstva poverí premiéra Slovenskej republiky Petra Pellegriniho. V utorok o 11. hodine v prezidentskom paláci príjme rezignáciu Tomáša Druckera, ktorý v pondelok ohlásil, že sa vzdáva funkcie.

Informáciu o tom, kto povedie Ministerstvo vnútra zverejnil prezidentov hovorca na svojej sociálnej sieti. 

Tomáš Drucker uviedol, že odchod z funkcie je jeho slobodné rozhodnutie. Tvrdí, že nechcel podľahnúť tlakom mnohých ľudí, ktorí s požiadavkou odvolania policajného prezidenta prichádzali na námestia miest, pretože je presvedčený o tom, že štát by nemal byť spravovaný na základe vyvolaného tlaku demonštrantov, opozície alebo médií. "Ja som tri týždne mal možnosť sa rozprávať nielen s policajným prezidentom, ale aj s mnohými inými ľuďmi. Overoval som si mnohé pohľady. Tie, pre ktoré bol policajný prezident kritizovaný, pýtal som sa ľudí na generálnej prokuratúre, na inšpekcii, v rámci policajného zboru, pozeral som sa, čo v minulosti policajný prezident dosiahol a urobil a dospel som k záveru, že si nemyslím, že je správne a spravodlivé odvolať Tibora Gašpara." Sám však tvrdí, že sa chce aj v budúcnosti vedieť na seba pozrieť v zrkadle.

Ak by bol chcel odvolať Tibora Gašpara, nikto by mu v tom nezabránil, dodal. Aj ak by to malo znamenať, že by ho odvolal a následne sám odišiel. 

Drucker potvrdil, že: "existujú v súčasnosti dôvody, v podobe spoločenskej polarizácie, ktorá priamo súvisí s jeho osobou a zotrvaním, pre ktoré mohol prezident policajného zboru ponúknuť svoju rezignáciu." 

​Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy