Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rokovanie vlády sa presunulo späť do Bratislavy. Tentokrát aj odvolávala
Zdielať na

Rokovanie vlády sa presunulo späť do Bratislavy. Tentokrát aj odvolávala

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vláda Petra Pellegriniho po výjazde do Sabinova a do Prakoviec opäť rokovala vo svojom sídle v Bratislave. Ministri okrem iného zobrali na vedomie správu o trestnej činnosti príslušníkov Policajného zboru.

Rokovanie prebehlo celkom rýchlo. Dôvodom bol zrejme aj nabitý program premiéra Petra Pellegriniho, ktorý po rokovaní smeroval do Českej republiky. Venovali sa najmä akčným plánom a veľa návrhov vyšlo z dielne ministerstva zahraničných vecí. Na rad prišlo aj odvolávanie a vymenovanie nových veľvyslancov. 

Vláda odvolala generálnu tajomníčku služobného úradu Ministerstva kultúry SR Emíliu Kršíkovú a na jej post vymenovala Kamila Peteraja. Materiál vzhľadom na svoj charakter nebol súčasťou Medzirezortného pripomienkového konania. Tiež schválila návrh, že novým štátnym tajomníkom na ministerstve zdravotníctva bude doterajší poslanec parlamentu za SNS, lekár Jaroslav Ridoško. "Ja túto nomináciu plne rešpektujem, ja som sa s pánom poslancom, teraz už štátnym tajomníkom včera stretla. mali sme vcelku plodný, konštruktívny dialóg a dúfam, že tá spolupráca sa bude dať dobre nastaviť," vyjadrila sa ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

Niekoľko materiálov na vláde hladko prešlo aj novej ministerke kultúry Laššákovej. Už o pár dní sa ale zrejme zapotí oveľa viac počas stretnutia so zástupcami umeleckej obce. Tí ju odmietajú prakticky hneď od nástupu do funkcie. Mimo iné došla na rad aj kriminalita polície. V roku 2017 vzniesla Sekcia kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR obvinenie voči 114 policajtom za 128 trestných činov.

Pellegriniho vláda zasadala aj na východe: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy