Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Peter Pellegrini: Nikdy nedám pokyn ministrovi Druckerovi, aby odvolal policajného prezidenta
Zdielať na

Peter Pellegrini: Nikdy nedám pokyn ministrovi Druckerovi, aby odvolal policajného prezidenta

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

VYSOKÉ TATRY / Premiér Peter Pellegrini sa stretol s českým prezidentom Milošom Zemanom, s ktorým sa rozprával o vzťahoch medzi Českou republikou a Slovenskom, ale aj o predsedníctve Slovenska vo V4. Okrem iného sa Pellegrini pred novinármi vyjadril aj k ministrovi vnútra Tomášovi Druckerovi, ktorého organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko žiadajú o odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Premiér sa vyjadril aj k zhromaždeniam, ktoré sa vo štvrtok podvečer začali v 25 slovenských mestách. "Ľudia majú právo vyjadriť svoj názor. Je to určitá časť verejnosti, ktorá vyjadruje svoj názor na uliciach. Ako predseda vlády ale nemôžem dopustiť, aby sme emočne podliehali tlakom určitej skupiny," uviedol Pellegrini. 

K požiadavke na ministra vnútra Tomáša Druckera, od ktorého organizátori zhromaždení žiadajú odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara zaviedol jasné stanovisko. "Ako predseda vlády nikdy nevydám pokyn žiadnemu ministrovi, ani teda ministrovi vnútra, aby odvolal policajného prezidenta, pretože tým by som jasne dokázal, že by polícia bola v područí politickej moci, čo absolútne odmietam. Minister Drucker musí mať možnosť v dostatočnej miere sa oboznámiť s celkovým stavom polície a zvážiť, či je vhodné alebo nevhodné odvolať policajného prezidenta," uviedol premiér Pellegrini a dodal, že si nie je istý, či ľudia, ktorí protestujú disponujú všetkými faktami a informáciami, aby mohli relevantne rozhodnúť, ak by takú možnosť mali. 

Peter Pellegrini uviedol, že prezidenta Zemana informoval o tom, čo sa v politickej oblasti dialo na Slovensku za posledné týždne. Dotkli sa aj medzinárodnej situácie súvisiacej s kauzou otráveného agenta Skripaľa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy