Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Peter Pellegrini prinesol popoludní prezidentovi Andrejovi Kiskovi podpisy poslancov
Zdielať na

Peter Pellegrini prinesol popoludní prezidentovi Andrejovi Kiskovi podpisy poslancov

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Podpredseda vlády Peter Pellegrini prinesol popoludní prezidentovi Andrejovi Kiskovi 79 podpisov poslancov koalície, ktorí súhlasia s novou vládou. Znamenalo to, že budúca vláda bude mať v parlamente väčšinovú podporu.

Podpredsedu vlády vo svojom paláci o trinástej popoludní vítal zamračený prezident. Úsmevy do kamier chýbali. Sadli si za stôl, budúci premiér vytiahol dokument s podpismi, ktoré mu majú garantovať parlamentnú väčšinu. "Opätovne deklarovali podporu novovzniknutej vládnej koalícii Smer-SD, SNS a Most-HÍD," povedal dezignovaný premiér Peter Pellegrini.

Personálne otázky komentovať nechcel. Žiadne meno podľa neho ešte nie je jasné. Zároveň potvrdil, že nebol jediným v hre o premiérske kreslo. Padla aj otázka, ktorá zaujíma mnohých. Či nebude len bábkou v rukách Roberta Fica. "My sa o tomto môžeme rozprávať v druhom kole ešte dnes, keď sem prídeme," povedal Pellegrini.

Prezident na plné ústa súčasnú vládu kritizoval. Znova pripomenul, čo od Roberta Fica očakával. Podľa prezidenta vláda nepochopila politickú realitu, šírila konšpiračné teórie a spochybňovala právo ľudí na zhromažďovanie sa. "Ani demisia ministra vnútra ani demisia predsedu vlády nemusí byť pre časť verejnosti dostatočným signálom, aby ukončili protesty," uviedol prezident Kiska.

Podľa prezidenta sme teda opäť na začiatku. Výmena premiéra je nateraz zásadnou zmenou. Jedno je ale podľa Petra Pellegriniho isté. Expresná rekonštrukcia vlády nebude otázkou týždňov ani mesiacov, ale otázkou dní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy