Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na bezpečnostný systém armádnych projektov dohliada družka zavraždeného mafiána, tvrdí Matovič
Zdielať na

Na bezpečnostný systém armádnych projektov dohliada družka zavraždeného mafiána, tvrdí Matovič

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič na tlačovej konferencii oznámil, že kľúčové armádne projekty a ich bezpečnosť mala pod kontrolou družka zavraždeného mafiána Jozefa Mišenka. Matovič uviedol, že má informácie od zamestnancov Ministerstva obrany, ktorí sú podľa jeho slov zhrození.

"Kľúčové armádne objekty a bezpečnosť armádnych objektov dohliada družka zavraždeného mafiána Katarína B.," uviedol Igor Matovič na tlačovej konferencii.

Matovič uviedol, že v roku 2010 bol mafián Jozef Mišenka zavraždený 30 ranami zo samopalu. "Za ani nie dva roky prichádza na Ministerstvo obrany súčasný predseda poslaneckého klubu Smer-SD Martin Glváč a prichádza ako nový minister obrany. Na dohľad o integrovaný bezpečnostný systém vo všetkých armádnych projektoch na Slovensku vybral družku Jozefa Mišenka, s ktorým do poslednej chvíle žila Katarínu B. Ona mala dohliadať na všetky faktúry," dodal Matovič. 

Ako povedal Matovič, integrovaná bezpečnostná situácia zahŕňa alarmy, bezpečnostné čítačky vstupov, celé elektronické zabezpečenie. "Na to dohliadala družka človeka, ktorý dlhodobo žil z výpalného a z vydierania, ktoré prevádzkoval v Topoľčanoch a okolí," skonštatoval Matovič odvolávajúci sa na informácie z prostredia Ministerstva obrany. "Každá zmluva, ktorú mala na starosti bola utajená. Každá zmluva pochádzala iba z jednej jedinej firmy, a to z firmy švagra policajného prezidenta, z SBS Bonul z Nitry. Z firmy, o ktorej písal Ján Kuciak. SBS Bonul dodávala všetky bezpečnostné systémy," dodal Matovič.

Matovič sa dotazoval na to, ako mohla Katarína B. dostať bezpečnostnú previerku a ak ju nemá, ako je možné, že sa dostala k spomínanej pozícii. "Fico vydal Slovensko do rúk mafie," uviedol Matovič.

Reakcia Martina Glváča

"Matovič je normálny psychopat a klamár, on sám nevie kde má účtovníctvo od vlastnej firmy a podľa neho minister obrany v rezorte s viac ako 20 000 ľuďmi má poznať manželov, partnerov, predchádzajúcich aj zomrelých, a to u každého zamestnanca. Uvedenú úradníčku nepoznám a nikdy som ju nevidel. Podľa dostupných informácií bola radovou štátnou zamestnankyňou. Nemala rozhodovaciu kompetenciu, tú mali jej nadriadení, bola až tretí stupeň pod riaditeľom. Pracovala pritom aj pod nominantkou pána Galka, čo pánovi Matovičovi asi uniklo," uviedol vo svojej reakcii Martin Glváč.

Ďalej dodal: "Na ministerstvo obrany nastúpila štyri roky po zavraždení jej partnera, resp. manžela, ktorý bol obeťou, pričom sa nejedná o Viliama Mišenku, ale Jozefa Mišenku, čo však šialencovi Matovičovi nezapadlo do jeho trápnej hry. Tento nepodarený útok Matoviča nijako nemôže prispieť k vyšetrovaniu vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a je len potvrdením, že tancuje a vyskakuje na ich hrobmi. Jeho dnešné vystúpenie v tejto súvislosti má takú istú hodnotu ako tvrdenie, že Matovič okrádal svojich zamestnancov nízkymi platmi a živnosťami z donútenia, aby on sám neplatil odvody, čo je však oveľa pravdepodobnejšie."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy