Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Janckulík opúšťa Most-Híd. Prepojenie politikov na pochybné osoby považuje za neprípustné
Zdielať na

Janckulík opúšťa Most-Híd. Prepojenie politikov na pochybné osoby považuje za neprípustné

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Igor Janckulík, poslanec Most-Híd opúšťa koaličný klub. Jeho odchod vyprovokovali udalosti posledných dní. Naďalej ostáva v parlamente, ale bude pôsobiť ako nezaradený.

Z vládnej koalície, konkrétne zo strany Most-Híd odchádza poslanec Igor Janckulík. Dôvodom odchodu je jeho presvedčenie, že ľudia na najvyšších politických miestach by nemali mať akékoľvek prepojenie na osoby, ktoré sú podozrivé pre ich prepojenie s mafiou. 

"Považujem za neprípustné, aby ľudia na najvyšších a citlivých politických miestach mali prepojenia na mimoriadne pochybné osoby, ktoré sú dôvodne podozrivé z napojení na mafiu a vo svojej krajine dokonca trestne stíhané. V parlamente ostávam ako nezaradený poslanec. Vždy, aj pred mojím vstupom do parlamentu, som sa snažil pomáhať bežným ľuďom a budem sa o to snažiť aj naďalej. Môj krok som prebral dopredu s Bélom Bugárom a rozišli sme sa korektne," uviedol vo svojom vyhlásení poslanec Igor Janckulík.

Igor Janckulík prešiel zo strany Sieť po jej rozpade do strany Most-Híd a aj naďalej bude pôsobiť v parlamente, avšak ako nezaradený poslanec. Rovnaké pôsobenie majú už traja bývalí poslanci zo strany Sme rodina. Aj napriek tomu bude mať koalícia stále väčšinové zastúpenie s počtom poslancov 78. 

Strana Most-Híd na čele s Bélom Bugárom vo štvrtok predstavila stanovisko, v ktorom žiada o odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy