Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Andrej Danko prezradil, koho chce za prezidenta
Zdielať na

Andrej Danko prezradil, koho chce za prezidenta

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda parlamentu a strany SNS Andrej Danko prezradil, koho by rád videl v prezidentskom paláci po budúcoročných voľbách.

Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko by si želal, aby Slovensko malo ženu prezidentku. Uviedol to na dnešnej tlačovej besede. "A tak sa snažím vo svojom okolí aj pozerať. Myslím si, že konečne by to mala zobrať nejaká žena do rúk a začať robiť poriadok," uviedol.

Prezidentské voľby sa budú konať na budúci rok. Predseda Mosta-Híd Béla Bugár cez víkend v RTVS uviedol, že Most-Híd rozmýšľa nad tým, že do volieb dajú vlastného kandidáta. Smer-SD zatiaľ o mene svojho kandidáta neinformoval.

Danko prezidentom?

Medzi politikmi sa podľa televízie JOJ šepká o tom, že Andrej Danko by chcel kandidovať na post prezidenta. Poslanci ale tieto informácie vo štvrtok minulý týždeň nepotvrdili a z tejto informácie boli prekvapení. 

"Priznám sa, že o ničom neviem, absolútne nič. Predpokladám, že je to kačica," uviedol predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák. Predseda poslaneckého klubu si Andreja Danka ako poslanca predstaviť vie. 

O reakciu sme poprosili aj poslanca Anton Hrnka. "Ja som nepočul nič," uviedol Hrnko. "Ja si myslím, že Andrej Danko má ešte veľa práce, aby SNS urobil silnejšou, aby mohol byť premiérom. On nepotrebuje vo svojom veku odkladačku, on potrebuje plnohodnotnú prácu," dodal Hrnko. Ten by mu odporučil byť najskôr premiérom a až potom prezidentom. 

Andrej Danko spolu so svojim ochrankárom zachránil bezdomovca, ktorý sa topil v Dunaji. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy