Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Úrad priemyselného vlastníctva odmietol kotlebovcom zaregistrovať ich logo
Zdielať na

Úrad priemyselného vlastníctva odmietol kotlebovcom zaregistrovať ich logo

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Úrad priemyselného vlastníctva odmietol kotlebovcom zaregistrovať ich logo do registra ochranných známok. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, môžu ho dať preskúmať. Vyplýva to z vyjadrení riaditeľky odboru známok a dizajnov úradu Zdeny Hajnalovej. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk.

"Politická strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko si prihlásila v decembri 2016 šesť prihlášok ochranných známok. Štyri z nich sú kombinované označenia predstavujúce logo strany a dve sú slovné “ĽS Naše Slovensko" a "Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko". Všetky štyri prihlášky obsahujúce kombinované označenia úrad zamietol zo zákonného dôvodu, ktorým je rozpor označenia s verejným poriadkom,“ uviedla Hajnalová. V prípade kombinovaných ochranných známok ide o označenia pozostávajúce zo slovných a obrazových prvkov.

Hajnalová dodáva, že zatiaľ nenadobudlo právoplatnosť. Dve uvedené slovné označenia boli v auguste 2017 zapísané do registra ochranných známok, píše portál Aktuality.sk. 

To, že označenie úrad nezapíše do registra ochranných známok, neznamená, že kotlebovci nemôžu označenie používať. Nemajú ale k nemu práva, ktoré dáva zákon o ochranných známkach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy