Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Jedinou istou zmenou vo vedení Smeru je pred snemom odstúpenie Maďariča
Zdielať na

Jedinou istou zmenou vo vedení Smeru je pred snemom odstúpenie Maďariča

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Stranu Smer-SD čaká v sobotu celoslovenský snem. Jedinou istou zmenou zatiaľ je odstúpenie ministra kultúry Mareka Maďariča z postu podpredsedu strany z vlastnej vôle.

Maďarič sa viac o túto stranícku funkciu nemieni uchádzať. Či ho niekto nahradí nie je podľa informácií agentúry SITA v súčasnosti zrejmé. Na najvyššej úrovni by abdikácia Maďariča mala byť jedinou zmenou. Podľa informácií agentúry SITA by sa v najbližších dňoch nemala udiať ani žiadna zmena vo vláde. Vo štvrtok však bude ešte zasadať predsedníctvo Smeru-SD, na ktorom sa budú zaoberať súčasnou situáciou a prípravou snemu.

Zmeny by podľa informácií agentúry SITA mali byť na úrovni krajských predsedov. Kompetenciu vymeniť krajských šéfov má práve predsedníctvo. V Smere sa hovorí, že by ako trnavská krajská predsedníčka mala skončiť Renáta Zmajkovičová. Kandidáti na jej miesto sú dvaja - poslanci NR SR Peter Náhlik a Augustín Hambálek. Zmena na poste krajského šéfa má byť aj v Prešove. Tam má vymeniť Stanislava Kubánka neúspešný kandidát na predsedu samosprávneho kraja Peter Chudík. V strane sa hovorí aj o výmene banskobystrickej krajskej predsedníčky Jany Laššákovej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy