Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Maďarič sa rozhodol pre rázny krok. Končí vo vedení Smeru-SD
Zdielať na

Maďarič sa rozhodol pre rázny krok. Končí vo vedení Smeru-SD

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Rozhodnutie ministra kultúry a podpredsedu strany Smer-SD je definitívne. Marek Maďarič nemá v pláne ani čakať na stranícky snem, ani na rozhodnutie predsedu strany Roberta Fica.

O rozhodnutí opustiť stranu informoval portál aktuality.sk. Tento krok je zrejme jeden z prvých dohier výsledkov v krajských voľbách, ktoré zrejme nedopadli tak, ako si strana Smer-SD predstavovala. Samotný Maďarič ale túto informáciu potvrdiť nechcel. 

"Minister kultúry sa až do konania predsedníctva nebude vyjadrovať k otázkam, ktoré sa týkajú straníckej politiky,“ skonštatoval hovorca rezortu Jozef Bednár. Maďarič už o tomto kroku premýšľal dlhšie. Svoju podpredsednícku stoličku dal k dispozícii na rokovaní vedenia Smeru-SD. Teraz sa ale rozhodol nečakať na decembrový snem strany a funkcie sa vzdal už teraz. "Samého seba dnes pociťujem vo vedení strany skôr ako problém než ako prínos,“ povedal ešte minulý týždeň. 

Nie je zatiaľ jasné, či svoje funkcie dajú k dispozícii aj ostatní podpredsedovia sociálnych demokratov. Hoci tlačové oddelenie strany rozposlalo médiám správu, podľa ktorej sú pripravení rezignovať, oficiálne to nikto z nich potvrdiť nechce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy