Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kúpili falošné peniaze a začali s nimi nakupovať. Dlho ich sláva netrvala
Zdielať na

Kúpili falošné peniaze a začali s nimi nakupovať. Dlho ich sláva netrvala

POPRAD / Mladý muž si cez internet kúpil falošné 50-eurové bankovky a zaplatil za ne bitcoinami. Bankovky posunul ďalším trom kamarátom a štvorica začala za ne nakupovať. Dlho im to ale nevydržalo. Špekulantov odhalili a zadržali popradskí kriminalisti.

Popradskí kriminalisti sa dozvedeli, že v meste sa dostali do obehu falošné 50 eurové bankovky a tak ihneď rozbehli pátranie. Trvalo iba pár dní, kým a dostali k štvorici mladých mužov. "Falošné peniaze si mali prostredníctvom internetu zaobstarať a následne všetci štyria ich ako práve mali dávať do obehu," informuje policajný hovorca Daniel Džobanik. 

Mladíci skončili v policajnej cele a polícia medzitým spravila aj niekoľko domových prehliadok, kde zaistili dôkazový materiál. Mladíci vo veku od 17 až 22 rokov boli obvinení. Dvaja za objednanie peňazí a dvaja za ich použitie. Traja z nich čakali na rozhodnutie súdu na slobode, 22-ročný mladík čakal vo väzbe. Všetci dostali podmienečné tresty od 2 a pol do päť rokov a čaká ich aj sociálny výcvik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy