Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Ministerka školstva upratuje. Za nového spolupracovníka má poradcu Andreja Danka
Zdielať na

Ministerka školstva upratuje. Za nového spolupracovníka má poradcu Andreja Danka

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ministerku školstva Martinu Lubyovú čakajú veľké reformné výzvy. Aj preto sa odborníci a novinári pýtajú, akými ľuďmi sa obklopí. Nová ministerka síce upratuje po eurofondovom škandále, ale na čelo jej úradu prichádza muž, ktorý na sociálnych sieťach šíri takzvané "HOAXY", teda neoverené konšpiračné správy. A je zároveň poradcom Andreja Danka.

Lukáš Machala, mediálny poradca Andreja Danka, má byť generálnym tajomníkom služobného úradu, teda pravou rukou ministerky. "Je to funkcia administratívno-personálna, to znamená, že ma títo ľudia neovplyvňujú pri budovaní koncepcie alebo nejakého zázemia," uviedla ministerka Lubyová. 

Machala sa v minulosti vyjadril, že je na Ukrajine dosadená bábková sionistická vláda, veril, že americké námorníctvo chcelo obsadiť Krym a Brusel označil za sídlo neoimperialistov. "Toto som nevedela, čo on šíri, no on nie je mojim poradcom v tomto smere," bránila sa ministerka školstva.  

To, že by chcel predseda parlamentu Andrej Danko prostredníctvom Machalu riadiť ministerku, odmietla. Lukáš Machala sa na žiadnu z otázok v tejto súvislosti zatiaľ nevyjadril. 

Súvisiace články