Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nový školský rok začal bez ministra školstva
Zdielať na

Nový školský rok začal bez ministra školstva

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slovenskí žiaci boli svedkami kuriózneho štartu nového školského roka. So svojím príhovorom ich totiž v laviciach vítala ministerka pôdohospodárstva a dočasná ministerka školstva Gabriela Matečná.

Nový školský rok sa začal bez ministra školstva. Kreslo po Petrovi Plavčanovi ostáva neobsadené a zdá sa, že sa do neho ani nikto nehrnie. "Ako bol médiami perzekvovaný, tak to nie je sranda a aj kandidáti, ktorí by boli potenciálnymi, tak si to trikrát rozmyslia," uviedol poslanec za SNS Tibor Bernaťák. 

Nie je to však len škandál s eurofondami, čo si z Plavčanovej éry školstvo odnáša. S premiérom Ficom núkali učiteľom zvýšenie platov od septembra pod podmienkou, že nebudú najbližšie tri roky štrajkovať. "Bol to nátlak. Vieme, že ekonomika štátu prosperuje, tak chceme, aby tu bol priestor na väčšie zvyšovanie ako je šesť percent," uviedol Pavel Ondek z Odborového zväzu pracovníkov školstva. 

"Nový minister by mal prísť s kufríkom, kde bude mať pripravenú reformu, víziu, tím odborníkov, ktorý to začne hneď realizovať," uviedol Vladimír Crmoman zo Slovenskej komory učiteľov. Žiaden iný rezort od vzniku samostatného Slovenska nemal toľko ministrov, ako školstvo. Ten posledný, Peter Plavčan, vydržal necelý rok a pol. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy