Jasno
12°
Bratislava
Žiakov čaká hodina dejepisu naviac. Rozvíjať má kritické myslenie
Zdielať na

Žiakov čaká hodina dejepisu naviac. Rozvíjať má kritické myslenie

BRATISLAVA / Po dvojmesačných prázdninách začal školský rok a z domu sa muselo vychystať takmer 671 tisíc školákov. Žiakov aj učiteľov čaká niekoľko noviniek, ale aj opakujúci sa problém s učebnicami.

Svoje brány otvorilo 2 104 základných, 744 stredných škôl a 380 špeciálnych základných a stredných škôl. Tak ako vlani aj tento rok nastúpilo do škôl približne 60 000 prvákov. 

Situácia, ktorá sa každý rok opakuje sú chýbajúce učebnice na niektorých školách. Naopak, novinkou je jedna vyučovacia hodina dejepisu na druhom stupni základných škôl navyše. Cieľom je vytvoriť priestor na rozvíjanie kritického myslenia u mladých ľudí a predchádzať tak šíreniu extrémistických nálad v spoločnosti.

Druhákov a tretiakov čakali v školách aj nové knihy o prvej pomoci. Kým minulý rok sa deti hravou formou učili o bezpečnosti na cestách, tento rok budú lúskať takmer 100 strán o tom, ako zachrániť pri úraze kamaráta.

V školskom roku 2017/2018 takisto pribudlo na stredných odborných školách desať nových odborov ako  napríklad  bioenergetika, sklársky dizajn či informačné a digitálne technológie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy