Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prázdniny v politike. Fico chodí na slávnosti a opozícia upratuje vo vlastných radoch
Zdielať na

Prázdniny v politike. Fico chodí na slávnosti a opozícia upratuje vo vlastných radoch

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V politike nastali plážové časy a zdá sa, že tohtoročné leto sa s tým minulým nedá porovnať. Žiadne protesty, výkriky pod oknami premiéra ani ostré hádky s vládou. Opozícia stratila paru. Vyzerá to tak, že politici upratujú vo svojich stranách a ukazujú sa hlavne tam, kde sa dajú osloviť voliči pred župnými voľbami.

Týždeň čo týždeň opozícia pred rokom kričala Robertovi Ficovi do okien, aby opustil komplex Bonaparte a odvolal z funkcie Roberta Kaliňáka - pre vzťahy s daňovým kúzelníkom Ladislavom Bašternákom. 

"Dvakrát opakovaný vtip nie je vtip," hovorí opozičný politik, Richard Sulík. 

Opozícia, tlačovky a tlačové správy. Robert Fico zatiaľ nevynechá žiadnu väčšiu slávnosť, žmolí žatevné klásky, kde-tu si na kolená posadí mladú dievčinu alebo sa korčuľuje po cyklotrasách, kde mu spoza chrbta vykúka kandidát na župana.

"V tomto okamihu na Slovensku opozícia v podstate neexistuje. Ak berieme opozíciu ako tú silu, ktorá by mala zbaviť aktuálnu vládu moci,  opozíciou, tak asi najvýraznejšou Ficovou opozíciou je Robert Kaliňák a ostatní členovia jeho vlády, ktorí vyrábajú jeden prúšvih za druhým," myslí si komentátor spravodajského portálu Noviny.sk, Arpád Sotlész. 

Či bude v SaS lídrom Sulík alebo Mihál, riešili u liberálov pred viac ako rokom. Dnes je SaS úplne inde. 

"So skromnosťou by som vám chcel povedať, že množstvo voličov, ktorí môžu voliť SaS nie je obmedzený," myslí si Richard Sulík. 

Igor Matovič, líder minuloročných protestov nateraz zliezol z politických barikád a už celé týždne je politicky nezvestný. Kuloáre si čoraz častejšie kladú otázku či ho vo funkcii nenahradí Veronika Remišová.

"Zatiaľ lídra máme, do politiky som išla v prvom rade preto, aby som posunula Slovensko k lepšiemu," povedala poslankyňa Remišová. 

Opozícia upratuje vo vlastných radoch a pred župnými voľbami skúša, ako bude fungovať spolupráca SaS, OĽaNO a KDH. 

"Dohoda expiruje po voľbách a nevylučuje ani nezakladá nejaké okamžité predpoklady na ďalšiu spoluprácu," ozrejmil predseda KDH, Alojz Hlina. 

Súvisiace články