Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragická nehoda pri Poprade. Na mieste spolujazdca zomrel len 12-ročný Peter
Zdielať na

Tragická nehoda pri Poprade. Na mieste spolujazdca zomrel len 12-ročný Peter

POPRAD / Vážna nehoda s tragickými následkami sa stala v stredu dopoludnia len pár metrov za Popradom v smere do obce Hozelec. Podľa predbežných zistení prešiel vodič Chevrolet Corvette do protismeru, kde sa zrazil s oprotiidúcim Hyundaiom.

Aj napriek enormnému úsiliu záchranárov, ktorí oživovali 12-ročného chlapca niekoľko desiatok minút, napokon zraneniam podľahol.

"Bol v kritickom stave, čiže tam išlo o veľmi rýchlu technickú pomoc," vysvetľuje veliteľ zásahu, Marian Lopuch. 

"Aj napriek rýchlemu zásahu záchranárov a niekoľko desiatok minútovej resuscitácie lekár s poľutovaním konštatoval úmrtie u maloletej osoby, ktorá utrpela zranenia nezlučiteľné so životom následkom dopravnej nehody," povedal hovorca záchranárov, Andrej Hirjak.  

Peter sedel na mieste spolujazdca, vedľa vodiča športového auta, ktorý vyšiel po zrážke z auta bez pomoci záchranárov a utrpel len ľahké zranenia. 

Vodiča Hyundaiu museli záchranári z auta vystrihovať a utrpel vážne zranenia.

"Mal zakliesnené nohy a časť panvy pod palubnou doskou. Jednalo sa o komplikované vyslobodzovanie. Museli sme odstrániť dvere a pomocou hydraulického náradia zdvihnúť celú palubnú dosku," hovorí Lopuch. 

Oboch vodičov previezli záchranári do nemocnice v Poprade. 

"Podľa predbežných zistené mal vodič Corvetty prejsť do protismeru a zraziť sa s oprotiidúcim Hyundaiom," povedal hovorca polície v Prešove, Daniel Džobanik. 

Nehodu budú vyšetrovať popradskí kriminalisti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy