Oblačno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Kritika na samite štátov G20: Ivanka Trump si sadla do kresla svojho otca
Zdielať na

Kritika na samite štátov G20: Ivanka Trump si sadla do kresla svojho otca

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Americký prezident Donald Trump obhajoval svoje rozhodnutie, aby ho jeho dcéra nakrátko nahradila za stolom so svetovými lídrami počas medzinárodného samitu krajín G20, ktorý sa konal v Nemecku.

Ruská delegátka zverejnila v sobotu na Twitteri fotografiu Ivanky Trump v kresle jej otca na summite štátov G20 v nemeckom Hamburgu. Vyvolal tým kritiku od tých, ktorí takýto krok považujú za nevhodný. Nemecká kancelárka Angela Merkelová to odbila slovami, že je to úplne normálne.

https://twitter.com/KeithOlbermann/status/883683075720347648

Trump v pondelok na Twitteri napísal: "Ked som opustil konferenčnú miestnosť pre krátke stretnutia s Japonskom a ďalšími krajinami, požiadal som Ivanku, aby mi podržala miesto. Veľmi bežné. Angela M súhlasí!" A naozaj súhlasí. Nemecká kancelárka sa k incidentu  verejne vyjadrila s tým, že je úplne bežné a povolené, aby delegáti krajín zasadli v prípade neprítomnosti predstaviteľa štátu na ich miesto. A nakoľko Ivanka pracuje v Bielom dome a je zapojená do politických aktivít, je teda členkou americkej delegácie a preto mala právo zastúpiť prezidenta v jeho neprítomnosti. 

https://twitter.com/BBCWorld/status/883695678383284224

Súvisiace články

Najčítanejšie správy