Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zahalené moslimky v bazéne rozčúlili návštevníkov aquaparku
Zdielať na

Zahalené moslimky v bazéne rozčúlili návštevníkov aquaparku

Archívna reportáž

PRAHA / V posledných hodinách sa na sociálnych sieťach šíri fotografia z aquaparku v Čestliciach pri Prahe. Jeden z návštevníkov vyfotil dvojicu zahalených moslimiek v bazéne so svojimi deťmi. Snímky medzi Čechmi vyvolali búrlivú diskusiu.

Dve zahalené moslimky sa kúpali so svojimi deťmi v bazéne. Fotografia okamžite vyvolala búrlivú diskusiu. Tamojší aquapark ragoval v prehlásení na facebooku, že hygiena a bezpečnosť návštevníkov je pre neho vždy prioritou. "Kúpanie v akomkoľvek vonkajšom oblečení je striktne zakázané našim návštevným poriadkom."

twitter

Plavky moslimiek, takzvané burkini, podľa podľa pražského aquaparku v rozpore s návštevným poriadkom nie sú, píše blesk.cz. "Zvláštnym bodom sú ale novinky posledných rokov, ako sú napríklad kúpacie tričká alebo burkini, teda odevy na kúpanie zahalujúce väčšiu časť tela... Ide o celosvetový trend, s ktorým sa nestretávame len my. V tomto prípade klientky nič neporušujú," uviedlo vedenie aquaparku na sociálnej sieti.

Názory Čechov sa na túto tému ale rôznia. Niektorí vyjadrujú solidaritu, iní s dvojitými štandardami nesúhlasia. "Vyjadrujem Aquapalace Praha plnú podporu. Verím, že sa nájde viac rozumných a nezakomplexovaných ľudí, než to, čo tu v posledných hodinách predvádza elita národa," napísala diskutujúca Petra.

Pod vyjadrením sa ale objavujú aj nenávistné komentáre. "Vaše vyjdrenie je úplne na smiech. Čo je to za novinku posledných rokov? Aký celosvetový trend posledných rokov tu zmieňujete? Trend českých žien? Je to len poníženie nás Európanov voči komunite, ktorá si povedala, že môže úplne všetko, ovládne Európu, inak sa hneď jedná o diskrimináciu z našej strany a vy ju v tom plne podporujete. Trápne a úbohé," uviedol Vít.

Pod príspevkom sa objavil komentár z iného súdku. "Mňa by viac zaujímalo, čo by povedala polícia na to, že nejaký týpek fotí v bazéne cudzie deti a vystavuje to bez ich vedomia na internet," napísal Tomáš.

„Mě by víc zajímalo, co by řekla policie na to, že nějaký týpek fotí v bazénu cizí děti a vystavuje to bez jejich vědomí na internet.“

Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/480685/zahalene-muslimky-v-akvaparku-rozzurily-cast-navstevniku-cestlice-se-brani.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

Súvisiace články

Najčítanejšie správy