Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Putin všetko poprel: Nie je žiaden dôkaz o ruskom zasahovaní do volieb USA
Zdielať na

Putin všetko poprel: Nie je žiaden dôkaz o ruskom zasahovaní do volieb USA

Google News Button Sledovať správy

MOSKVA / Ruský prezident Vladimir Putin kategoricky poprel, že by disponoval nejakými kompromitujúcimi informáciami o americkom prezidentovi Donaldovi Trumpovi. Rovnako poprel, že by mal minulosti blízko k bývalému americkému poradcovi pre národnú bezpečnosť.

"Toto je jeden z ďalších nezmyslov," povedal Putin v nedeľňajšom rozhovore pre americkú televíziu NBC News. Reagoval tak na otázku redaktorky Megyn Kellyovej, ktorá sa ho opýtala, či má nejaké informácie, ktoré by mohli poškodiť Donalda Trumpa. Prezidenti podľa Putina prichádzajú a odchádzajú. Nemalo by vraj teda zmysel zasahovať do tohto procesu.

Všetko popiera

Putin pripustil, že Trump ešte ako podnikateľ v minulosti do Ruska cestoval. Zdôraznil však, že Moskva nezhromažďuje nijaké informácie o Američanoch, ktorí navštevujú Rusko. Podľa jeho slov sa v súčasnosti nachádza v Ruskej federácii asi 100 predstaviteľov rôznych amerických spoločností. "Myslíte si, že teraz o nich všetkých zhromažďujeme informácie?" spýtal sa Putin redaktorky NBC.

Kellyová sa Putina pýtala aj na údajné zasahovanie Ruska do kampane pred vlaňajšími prezidentskými voľbami v USA. Ruský prezident však takéto obvinenia rozhodne odmietol. "Dali ste sa uviesť do omylu. Nevidel som ani raz žiadny priamy dôkaz o ruskom zasahovaní do prezidentských volieb v USA," uviedol Putin. Podozrenia z ovplyvňovania volieb po celom svete sa podľa neho naopak spájajú s politikou Spojených štátov.

Ruský prezident úplne odmietol odpovedať na otázku týkajúcu sa korupcie a prenasledovania odporcov režimu v Rusku. "Prečo si myslíte, že máte právo pýtať sa takéto otázky... Moralizovať a poučovať nás, ako máme žiť?" povedal Putin redaktorke NBC News.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy