Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Premiér Fico zaútočil na opozíciu, jej lídrov obvinil z užívania drog aj zločinov
Zdielať na

Premiér Fico zaútočil na opozíciu, jej lídrov obvinil z užívania drog aj zločinov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér po stretnutí koaličných strán predstavil program, ktorému sa venovali. Opozičných lídrov popri tom označil za zločincov a vyzval ich, aby prestali s vecami, ktoré robia.

Róbert Fico aj Andrej Danko na tlačovej besede po stretnutí koaličných strán zaútočili na opozíciu. Predseda Most-HÍD Béla Bugár sa na adresu opozície odmietol vyjadriť. 

Róbert Fico obvinil opozíciu z užívania drog a zo zločinov. Medzi lídrami sú podľa neho fašista, mafián či večne zhúlený poslanec. Vyzval opozíciu, aby prestala vykrikovať a robiť to, čo robí. Premiér tvrdí, že si za svojimi expresívnymi výrazmi stojí. Podľa predsedu Slovenskej národnej strany Andreja Danka si opozícia urobila z politiky biznis. Opozičné politické strany označil za sektárske.

Chcú vypracovať sociálny balíček

Koaliční lídri na tlačovej besede oznámili snahu vypracovať sociálny balíček. Témou rokovania bolo aj 3,7 milióna exekúcií, ktoré po prešetrení majú nádej na exekučnú amnestiu. Exekúcie, ktoré sú momentálne na súdoch ovplyvňujú zamestnanosť asi 40 až 60-tisícov ľudí.

Okrem toho avizoval premiér snahu vyslať špecialistov, ktorí by pomohli vycvičiť bojovníkov v Iraku. Podľa jeho slov nejde o nasadenie vojakov do boja, len o ich účasť v boji proti terorizmu. Vojaci by mali učiť irackú armádu odmiňovať. 

Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej strany sa vyjadril k problému Uberu, proti ktorému v poslednom čase protestovali taxikári. "Ak si štát nebude chrániť ľudí, ktorí tu platia dane a ak nesprísnime kontrolu, môže byť tento stav príjemný chvíľkovo, no dlhodobo to spôsobí problémy štátu," tvrdí Danko. Zároveň avizoval, že sa téme svojho odvolávania bude venovať osobitne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy