Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Mečiar po dlhej dobe na verejnosti, s Bugárom diskutoval o amnestiách
Zdielať na

Mečiar po dlhej dobe na verejnosti, s Bugárom diskutoval o amnestiách

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVE / Mečiarove amnestie sú podľa mnohých odborníkov najvýraznejším symbolom nespravodlivosti a hrubým zneužitím štátnej moci. Skupina politikov sa ich snaží zrušiť už niekoľko rokov, no zatiaľ márne.

Približne hodinu pred začiatkom relácie stála skupina protestujúcich ľudí pred budovou televízie TA3. Medzi nimi boli aj poslanci Jozef Viskupič z OĽaNO a Martin Poliačik z SaS. Okrem nich protestovali aj ľudia, ktorí držali v rukách transparenty s textom "Skutok sa stal. S pánom bohom, choď už od nás". Vladimír Mečiar s novinármi pred budovou TA3 nekomunikoval a doslova ich ignoroval. 

Podľa Vladimíra Mečiara niekto z SIS mohol mať informáciu o únose prezidentovho syna, no tvrdí, že to tajná služba neurobila. "Mohol niekto v SIS o tom vedieť, ale SIS to neurobila. Ten, koho som ja podozrieval, bohužiaľ nežije. Myslím pána Svěchotu, ktorého som z celej duše nenávidel," povedal Vladimír Mečiar. Na otázku moderátora, či v prípade Roberta Remiáša išlo o vraždu odpovedal jednoducho: "Neviem."

Béla Bugár pripomenul, že deväťdesiate roky boli ťažké a aj on sám bol obeťou mafiánov a bál sa o svoju rodinu. "Neviem, či si pamätáte, v akej dobe sme žili, ako sa za vašej vlády rozmohli mafiáni, ešte aj granát mi hodili a vyhrážali sa mi. A stále hovorili, že nám sa nič nemôže stať, lebo spolupracujú s SIS. Neviem, či si pamätáte napríklad to, že minister Hudek telefonoval Lexovi a hovoril, že kopne vyšetrovateľa do gúľ a na to pán riaditeľ SIS povedal, že dostane pusu na čelo," povedal Béla Bugár.

​Vladimír Mečiar povedal, že on sa s Ficom nikdy na ničom nedohodol. "My sme sa nikdy v živote s Ficom, ani s nikým o týchto veciach nerozprávali. Nikdy nebol žiadny rozhovor. Rozbieha sa kampaň, môžem byť ja cieľom tejto kampane? Veď ja dnes pasiem ovce, v politike nie som, neangažujem sa," povedal Mečiar.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy