Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Andrej Kiska si bol zalyžovať, spoločnosť mu robil poľský prezident
Zdielať na

Andrej Kiska si bol zalyžovať, spoločnosť mu robil poľský prezident

Google News Button Sledovať správy

TATRY / Dvaja Andrejovia na svahu – takto by sa dalo opísať stretnutie hláv štátov Slovenska a Poľska pri dnešnej lyžovačke v Tatrách. Prezidenti však okrem otázky kvality snehu riešili aj diplomatické otázky, dotkli sa aj problému dopravy v hraničných regiónoch.

Jarné slnko, čistá obloha a veľa snehu. Takéto podmienky sprevádzali lyžovačku prezidentov v poľských Tatrách. Minulý rok sa spoločná lyžovačka konala na svahu v Tatranskej Lomnici, tento rok sa rozhodol prezident Duda pozvať našu hlavu štátu do Poľska. "Slovenský pán prezident je veľmi dobrý lyžiar, takže sa teším, že si môžeme vyberať rôzne náročné svahy a zvládame to," radostne sa vyjadril poľský premiér, Andrzej Duda.

Na oboch prezidentov pritom čakal najťažší svah v Poľsku. Ich lyžovačku sprevádzali aj prísne bezpečnostné opatrenia. A tak či sa im to páčilo alebo nie, zalyžovali si aj policajti. Prezidenti sa však nerozprávali iba o lyžovaní. Na program prišiel aj problém dopravy. "Je mi to tak ľúto, že síce na jednej strane ta väčšia aj krajšia časť Tatier je na tej našej strane ale, žiaľ, keď ju chcú občania Poľska ísť pozrieť, tak je to problém," posťažoval sa prezident Kiska. Poľský prezident chce situáciu riešiť: "Sme veľmi blízkymi krajinami a čo sa týka dopravného spojenia v tejto oblasti, tak je to bieda a musíme na tom zapracovať." Prezidenti sa dohodli, že o rok si spoločnú lyžovačku zrejme opäť zopakujú. Kde sa bude odohrávať zatiaľ nechceli konkretizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy