Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kapitán Danko sa ospravedlňuje všetkým, ktorých sa dotklo jeho povýšenie
Zdielať na

Kapitán Danko sa ospravedlňuje všetkým, ktorých sa dotklo jeho povýšenie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Už druhý týždeň sa s Andrejom Dankom spája najmä jeho povýšenie do hodnosti kapitána v zálohe, ktoré mu udelil minister obrany Peter Gajdoš. Reakcie na seba nenechali dlho čakať. A kauza tak ďalej pokračuje.

Podľa predsedu parlamentu Andreja Danka sa menovanie vojaka v zálohe nedá porovnať s povýšením profesionálneho vojaka, píše portál aktuality.sk.

"V živote by som si nedovolil porovnať sa s kapitánom - profesionálnym vojakom. V živote by som nepovedal, že sa mu môžem dorovnať z hľadiska kvality, odbornosti, vzdelanosti," priznal v relácii televízie TA 3.

Vzápätí sa predseda parlamentu ospravedlnil komukoľvek, koho sa téma jeho povýšenia dotkla. Ako povedal, nedostal k nej komplexné informácie. Prízvukoval tiež, že hodnosť, ktorú od ministra dostal, je nenavrátiteľná.

"Nie je možné hodnosť vrátiť. Vážim si ju. Ospravedlňujem sa profesionálnym vojakom, ale chcel by som ich poprosiť, aby verejne hovorili o tom, že vojak v zálohe nie je porovnateľný s tým v službe," uviedol.

Rozdiel medzi vojakmi

"Stalo sa to predmetom mediálnych atakov, šikovne použitých na dehonestáciu, a v každom prípade musím priznať aj svoj podiel viny v komunikácii, keďže som myslel, že ľudia viac v spoločnosti rozumejú, čo je profesionálna služba a služba v zálohe. Tie výložky si ctím, pretože som na vojne bol," skonštatoval.

​Upozornil tiež na to, že mediálne útoky voči jeho osobe sú koordinované a podľa neho sú niektorí novinári kúpení. Dôvodom podľa Danka majú byť výsledky SNS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy