Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Razie na Slovensku. Osem ľudí skončilo v putách
Zdielať na

Razie na Slovensku. Osem ľudí skončilo v putách

BRATISLAVA / Dve veľké razie sa v nedeľu konajú na viacerých miestach na Slovensku. Realizujú ich elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry, ktorí požiadali o súčinnosť aj kolegov z ďalších útvarov. Jedna z akcií sa konala aj v hlavnom meste.

Jednu raziu vykonávajú elitní policajti predovšetkým v okrese Púchov a v ďalších častiach Slovenska. Akcie sa zameriavajú na drogovú trestnú činnosť. Druhú raziu realizovali policajti priamo v Bratislave. Podľa zdroja televízie JOJ od nedeľného rána začali prehľadávať rôzne bytové i nebytové priestory. O súčinnosť podľa informácií televízie JOJ požiadali aj príslušníkov ďalších útvarov. 

"Môžem potvrdiť, že razie prebiehajú. Ide o zásah proti jednej známej zločineckej skupine," potvrdil informácie hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu má byť táto akcia zameraná na skupinu Takáčovcov. 

"Bližšie informácie zatiaľ nemôžeme poskytnúť, nakoľko prebieha vyšetrovanie," informoval Slivka.

Akcia v Beluši 

Kukláči vykonávali raziu aj v obci Beluša v púchovskom okrese. Podľa miestnych obyvateľov zasahovali až na piatich miestach. 

V putách skončili dve mladé ženy a jeden muž. Podľa informácií televízie JOJ ide o Patrika P., ktorý v apríli 2015 priviezol na luxusnom BMW do považskobystrickej nemocnice kamaráta Erika. Patrik vtedy utrpel strelné poranenie na krku. Erikovi život nezachránili. 

Policajti boli na akciu pripravení. Patrika zrejme dlhšiu dobu sledovali. Navyše pomocou špeciálneho röntgenu skontrolovali aj niekoľko áut. 

"V tejto chvíli môžeme len potvrdiť,  že NAKA vykonáva protidrogovú akciu na viacerých územiach, ako v okrese Púchov, Martin či v Trenčianskom i Trnavskom kraji," potvrdil Slivka.

Pozrite si, ako prebiehala razia v Beluši: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy