Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nástupcom Kotlebu by mohol byť v banskobystrickej župe majiteľ potravinárskej firmy
Zdielať na

Nástupcom Kotlebu by mohol byť v banskobystrickej župe majiteľ potravinárskej firmy

Google News Button Sledovať správy

BANSKÁ BYSTRICA / V novembrových župných voľbách pre Banskobystrický samosprávny kraj bude oficiálne kandidovať miestny podnikateľ, majiteľ firmy na zdravé potraviny na rastlinnej báze, Ján Lunter. Je zatiaľ jediným, kto kandidatúru pre VÚC Banská Bystrica potvrdil, ako prvý prišiel s touto informáciou portál týždeň.sk.

Meno Jána Luntera rezonovalo v médiách v roku 2015, keď po úmrtí človeka na otravu botulotoxínom padol tieň podozrenia na cícerovú nátierku Alfa Bio, ktorej výrobcom bola práve Lunterova firma. Laboratórne testy napokon podozrenie vyvrátili a nezávadnosť výrobkov potvrdil aj Úrad verejného zdravotníctva. Firme však zasadili negatívne informácie takú ranu, že musela bojovať o záchranu. Na jej stranu sa postavil aj prezident Kiska. Meno výrobkov firmy bolo natoľko poškodené, že museli pristúpiť k premenovaniu a výrobky dnes nesú meno majiteľa. 

Po dôkladnom zvážení sa Ján Lunter, ktorého firmu dnes vedú jeho traja synovia, rozhodol, aj s podporou rodiny, kandidovať na župana. Ako sa vyjadril pre týždeň.sk: „Cítim zodpovednosť za to, kde žijeme dnes, a za to, čo za sebou necháme ďalším generáciám.“ Lunter kandiduje ako nezávislý, podporuje ho však viacero aktivistov a osobností. Nadšenie prejavil aj Igor Matovič z OĽaNO, ktorý jeho kandidatúru považuje za dobrú správu pre banskobystrický kraj. Šéfom kampane Jána Luntera je jeho syn Ondrej, ktorý sa dnes k otcovej kandidatúre vyjadril takto: "V tejto chvíli sa pripravuje na oficiálne spustenie kampane. Pripravuje svoj tím a taktiež zháňa finančné prostriedky na kampaň. Pán Lunter je presvedčený o tom, že je schopný predložiť pre kraj svoju víziu, víziu kraja, ktorý by bol lepším miestom pre život všetkých obyvateľov."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy