Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Schuster o Gašparovičovi: Na cestu by som ho nevzal, nevládal by
Zdielať na

Schuster o Gašparovičovi: Na cestu by som ho nevzal, nevládal by

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V utorok usporiadal Andrej Kiska spoločný obed s bývalými prezidentmi Slovenska. Ako povedal prezident pre médiá po skončení obeda, atmosféra bola veľmi priateľská a živá. Súčasného prezidenta úprimne zaujíma názor predchodcov a ocenil, že sa stretávajú tak často.

Exprezidenti Rudolf Schuster a Ivan Gašparovič potvrdili, že Kiska sa pýtal na ich názory a skúsenosti. "Rozprávali sme sa aj o tom, čo zaujíma možno len nás troch, ale aj o tom, čo možno zaujíma občanov. Hovorili sme aj o súčasnej situácii, o možných výsledkoch budúcich volieb županov, zhodnotili sme tak stručne súčasnú situáciu na Slovensku," potvrdil Gašparovič. Podľa Schustera je prezident Kiska chytrý, pretože sa iba pýta, ale svoj názor nehovorí.

Myslí si, že súčasného prezidenta úprimne zaujíma ich názor a ocenil, že sa stretávajú tak často. Schuster tiež dodal, že pri rozhodovaniach treba počúvať aj poradcov, ale patrične. "Veľmi oceňujem, že sa stretávame tak často. Nebolo to zvykom. Prezident Gašparovič mal desať rokov veľa roboty a sme sa stretávali len dvakrát, nemal na nás čas," prezradil Schuster.

"Prezident je vážna funkcia, aj keď častokrát sa zhadzuje, že má iba reprezentatívnu funkciu. Ale prezident rozhoduje o veľa vážnych veciach a potrebuje k tomu aj poradcov, ale závisí od neho, aký názor si vyberie. To najťažšie v politike je vedieť vyhodnotiť situáciu, aké dopady budú tie rozhodnutia, ktoré urobíte, mať. Ak neviete vyhodnotiť dopady, tak rozhodnutie skoro nikdy nebudú správne," povedal Gašparovič.

Prezidenti si zaspomínali na prezidenta Michala Kováča. "Hovorili sme, že tu chýba jedna stolička. Je to život, je to osud.Nabudúce bude možno chýbať ďalšia stolička," uviedol Gašparovič. "Podľa veku by som mal byť ticho, lebo ja som teraz najstarší. Nikam sa ale nechystám, Božechráň," odpovedal Schuster.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy