Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Béla Bugár navrhne za ministra dopravy Árpáda Érseka
Zdielať na

Béla Bugár navrhne za ministra dopravy Árpáda Érseka

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Most-Híd Béla Bugár navrhne za ministra dopravy Árpáda Érseka. Ten pôsobí v súčasnosti v rezorte ako štátny tajomník. Bugár vo štvrtok uviedol, že meno predstaví najskôr členom republikovej rady. Tá bude zasadať v sobotu.

Novinári sa už Bugára na Érseka pýtali. "Musí to byť človek, ktorý ministerstvo ovláda. O tom však musí rozhodnúť republiková rada,“ povedal vo štvrtok Bugár.

Strana Most-Híd prejavila záujem o post ministra dopravy po tom, čo vo štvrtok do poslaneckého klubu strany vstúpila pätica poslancov, ktorí v utorok opustili stranu Sieť. Most-Híd má tak dnes v klube 15 členov. Rovnako ako aj SNS, ktorú vo vláde zastupujú traja ministri. Most-Híd mal doteraz v kabinete Roberta Fica dvoch členov vlády. Po rozpade Siete si robí nároky aj na tretí rezort.

Robert Fico po piatkovom po rokovaní Koaličnej rady oznámil, že predseda Siete a súčasný minister dopravy Roman Brecely ponúkol svoju ministerskú funkciu.

Republiková rada Most-Híd má v sobotu aj formálne odsúhlasiť zánik štvorkoalície, ktorá vznikla po marcových parlamentných voľbách. Zároveň má odsúhlasiť účasť Mosta-Híd vo vládnej trojkoalícii so Smerom-SD a SNS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy