Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Predsedovia Smeru, SNS a Most-Híd sa stretli bez Brecelyho
Zdielať na

Predsedovia Smeru, SNS a Most-Híd sa stretli bez Brecelyho

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predsedovia troch koaličných strán Smer-SD Robert Fico, SNS Andrej Danko a Most-Híd Béla Bugár sa stretli v trojici bez predsedu Siete Romana Brecelyho. Ten je dnes ako minister dopravy v Slovenskom raji. Podľa informácií agentúry SITA rokovanie Koaličnej rady za účasti štyroch predsedov bolo v utorok dohodnuté na štvrtok.

Dôvodom dnešného stretnutia troch predsedov vládnych strán malo byť riešenie situácie, ktorá vznikla v pondelok odchodom piatich poslancov parlamentu zo Siete. "Môžeme potvrdiť, že v týchto dňoch sa uskutoční niekoľko koaličných pracovných rokovaní. O ich výsledkoch budeme informovať na oficiálnej tlačovej konferencii," uviedla hovorkyňa Roberta Fica Beatrice Szabóová.

Budúcnosť rodiacej sa trojkoalície, zmena koaličnej zmluvy, ale napríklad aj ďalšie rokovanie s poslancami rozpadajúcej sa Siete Bašistovou a Procházkom o ich ďalšej podpore. To sú možné témy, o ktorých sa vládni lídri rozprávajú za zatvorenými dverami.

"Tam by som asi nevidel taký problém, lebo Procházka, ak chce ísť pôsobiť ako sudca von, tak potrebuje na to schválenie vládou," hovorí politický analytik agentúry Polis Ján Baránek. 

Most má záujem o dopravu

Až podvečer sa po rokovaní predsedníctva Mostu-Hid pred novinárov prišiel nový kamarátsky tandem Béla Bugár - Andrej Hrnčiar. Žiadne veľké prekvapenie sa nekonalo. Bugár už dnes otvorene hovorí o záujme o rezort dopravy. "Z tých posunov a presunov jednoznačne vyplýva, že určite nárokovať na to ministerstvo budeme," uviedol Béla Bugár. 

Bugárovci už svojich nových členov medzi sebou vrelo privítali. Samotný predseda má dokonca aj predstavu o tom, kto by sa mohol stať novým ministrom dopravy. "O tom rozhoduje republiková rada. Ja už viem, koho by som navrhol," dodáva Bugár. 

Meno ale nepovedal. V kuloároch sa ale hovorí o súčasnom štátnom tajomníkovi Arpádovi Erszekovi. "Pokiaľ bude Béla Bugár veľkorysý, tak ponúkne piatim prišelcom do klubu ten post a ponúkne im, aby ho obsadili," dodal Baránek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy