Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Premiér Fico strávil nedeľné popoludnie v ústave srdcových chorôb
Zdielať na

Premiér Fico strávil nedeľné popoludnie v ústave srdcových chorôb

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico v nedeľu opäť vyhľadal pomoc odborníkov v Národnom ústave srdcovocievnych chorôb. Jeho prítomnosť v nemocnici vyvolala okamžitý rozruch a obavy, či sa zdravotný stav premiéra náhle nezhoršil.

Hovorkyňa nemocnice akékoľvek špekulácie o náhlom zhoršení zdravotného stavu premiéra vyvrátila. Išlo vraj len o bežnú kontrolu. Termín vyšetrenia si pre pracovné povinnosti vybral premiér sám.

"Táto informácia sa nezakladá na pravde. Pán predseda vlády Róbert Fico bol na bežnej pravidelnej kontrole, ktorá sa vykonáva u všetkých pacientov po kardiochirurgickom zákroku," uviedla hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Dobroslava Krajačičová.

Viacnásobný bypass

Predsedu vlády pre srdcovú nevoľnosť hospitalizovali 14. apríla. Krátko na to to podstúpil operačný zákrok, pri ktorom mu voperovali viacnásobný bypass.

Pri bypasse sa pomocou spojky obídu zúžené cievy. V prípade premiéra išlo pravdepodobne o odstránenie zúženia ciev na viacerých miestach. Pri zavedení bypassov premostia slabo priechodné cievy cievami z inej časti tela, obvykle z nohy alebo hrudníka.

Ďakoval personálu

Fico nemocnicu opustil po takmer dvoch týždňoch. Informáciu o odchode z nemocnice uverejnil na facebooku.

"Šestnásť dní som mal možnosť zblízka sledovať prácu lekárov, zdravotných sestier a ostatných zdravotníckych pracovníkov na špičkovom NÚSCH," napísal Fico na svojom facebooku.

"Doslova im chcem všetkým poďakovať za to, čo urobili pre mňa a čo robia pre ostatných pacientov. Dnes ma prepustili a čaká ma rehabilitácia," napísal v statuse.

O premiérovi Ficovi ako pacientovi porozprával aj pacient NÚSCH, ktorý s ním ležal na oddelení. Pozrite si archívnu reportáž:

Najčítanejšie správy