Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kauza Dobytkár je odročená. Medzi obvinenými je Marek Kvietik a Norbert Bödör
Zdielať na

Kauza Dobytkár je odročená. Medzi obvinenými je Marek Kvietik a Norbert Bödör

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici malo pokračovať pojednávanie v prípade Dobytkár. V korupčnej kauze týkajúcej sa agrodotácií sú medzi obžalovanými podnikatelia Martin Kvietik a Norbert Bödör. Jeho obhajca Robert Kaliňák však požiadal o odročenie.

Médiami podrobne sledovaná korupčná kauza Dobytkár mala pokračovať na súde. Proces s agrodotáciami v PPA ešte ani poriadne nezačal a už ho museli odročiť. Z 8 obžalovaných neprišli 2. Mimoriadne rozsiahly spis, len čítanie obžaloby trvalo 2 dni, ide o 95 skutkov.

Mali po prvýkrát vypovedať obžalovaní, vrátane podnikateľov Martina Kvietika a Norberta Bödöra. No práve v súvislosti s jeho obhajcami sa skloňuje slovo väzba. Kým Marek Para je ešte stále za mrežami, Roberta Kaliňáka prepustili minulý týždeň. "Narýchlo som prišiel, licenciu mi vrátili v pondelok poobede," uviedol Kaliňák. Vraj nejde o obštrukcie, no keďže bol 3 týždne vo väzbe na proces sa nestihol pripraviť. A súd žiadal, aby bez Mareka Paru nepojednávali. "To máte ako v kuchyni, niekto robí dobré steaky ako para a niekto dobré omáčky ako ja," povedal Kaliňák. 

​Proces pokračuje 24. mája. Ako prvý má vypovedať Ľubomír Kropil, ktorý vinu priznal ešte v prípravnom konaní. "Pre zdravotné problémy nemohol prísť," uviedol obhajca Rastislav Urbáni. "Ak sa to zopakuje budúci týždeň, neprítomné osoby vylúči ich na samostatné konanie," dodala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy